Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Krásne gesto bystrických školákov. Rozhodli sa pomôcť najmenším pacientom

Dobrých skutkov nie je nikdy dosť. O jeden sa postarali aj žiaci zo Základnej školy Moskovská.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Krásne gesto bystrických školákov. Rozhodli sa pomôcť najmenším pacientom
4
Galéria

Žiaci zo Základnej školy Moskovská darovali Neonatologickej klinike SZU pri Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici 550 eur vyzbieraných z predaja vlastnoručne zhotovených výrobkov. Symbolický šek prišlo osobne odovzdať niekoľko žiačok školy v sprievode vedúcej vychovávateliek.

„Je krásne, keď deti pomáhajú deťom. Je úžasné, že sa vo svojom mladom veku snažíte myslieť na tých najbezbrannejších. Veľmi pekne za darované financie ďakujeme,“ poďakovala v mene prednostky kliniky Jany Nikolinyovej, pani doktorka Milada Mošková.

Na klinike sa starajú okrem fyziologických novorodencov aj o predčasne narodené a nedonosené bábätká z celého Banskobystrického kraja. Darované prostriedky použijú na skvalitnenie komfortu a podmienok poskytovanej zdravotnej starostlivosti pre tých najmenších pacientov.

Šikovné deti predávali svoje výrobky počas podujatia „Staviame my máje“ zameraného na zachovanie regionálnej kultúry, ktorý dňa 27.04.2017 vy­vrcholil v priestoroch ZŠ Moskovská kultúrnym programom pre rodičov, starých rodičov a obyvateľov sídliska spojeným s predajnými trhmi.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z odovzdania vyzbieraných peňazí!

V OBRAZOCH: Bystrické deti pomáhali deťom
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM