Jakub Forgács Správy

FOTO: Králiky cez víkend obsadili psíky. Rozkošní chlpáči zápolili na snehu

Ak ste si urobili výlet s rodinou, neďaleko Bystrice ste mohli zažiť parádnu akciu. Visegrad cup pritiahol desiatky musherov a tisíce návštevníkov!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Králiky cez víkend obsadili psíky. Rozkošní chlpáči zápolili na snehu
14
Galéria
Zdroj: TASR

Obec Králiky v Banskobystrickom okrese cez víkend privítala špičkových pretekárov na pretekoch psích záprahov Visegrad Cup 2017. Lyžiarsky bežecký areál na Králikoch zažil súperenie najlepších musherov a ich psov. Organizátori očakávali takmer 60 pretekárov zo šiestich krajín. S domácou slovenskou špičkou si zasúťažili najmä českí, maďarskí a poľskí musheri.

„Po niekoľkoročnej prestávke chytili preteky druhý dych v roku 2012, keď sa do hry vložilo mesto Banská Bystrica. Práve výrazná podpora aktuálneho Európskeho mesta športu umožnila pozvať do srdca stredného Slovenska kvalitných pretekárov, aby tu predviedli zápolenie o prestížne tituly,“ konštatoval organizátor podujatia Branislav Slaný.

Počas víkendu boli dekorovaní okrem víťazov Visegrad Cup aj majstri z Poľska a Maďarska. Obe národné asociácie sa totiž rozhodli usporiadať svoj domáci šampionát na králických tratiach. Pre organizátorov je to pocta a zároveň aj záväzok prezentovať sa kvalitne pripravenými pretekmi.

Pozrite si zábery silných psíkov v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Preteky psích záprahov pri Bystrici pritiahli tisícky návštevníkov
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM