Rôzne Správy

FOTO: Klobúk dole pred bystrickými školákmi. Vytvorili hneď 2 slovenské rekordy!

Vyhadzujete rolky z toaletného papiera či kuchynských utierok? Žiaci zo ZŠ Moskovská sa vďaka nim zapísali do Slovenskej knihy rekordov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Klobúk dole pred bystrickými školákmi. Vytvorili hneď 2 slovenské rekordy!
24
Galéria
Zdroj: ZŠ Moskovská

Žiaci Základnej školy na Moskovskej ulici v Banskej Bystrici vedia, že životné prostredie, v ktorom žijeme je naším veľkým bohatstvom. Tento rok sa rozhodli pripomenúť si Deň Zeme zaujímavým spôsobom, a to pokusom vytvoriť rekord z recyklovaných roliek toaletného papiera a kuchynských utierok. Do Slovenskej knihy rekordov sa im podarilo zapísať najväčšou 3D stavbou z roliek (o celkovej ploche 26,24 m2) a súčasne najväčšou zbierkou recyklovaných roliek. Spoločne vyzbierali 21 151 kusov roliek. Recyklovaniu tak dali novú podobu a ukázali, že zo zdanlivo zbytočných vecí je možné vytvoriť „Náučný les“ a veľa sa pri tom naučiť.

Vytvorenie rekordu bolo vyvrcholením niekoľkomesačnej práce v rámci predmetov environmentálna výchova, technická výchova, svet práce, etická, občianska, výtvarná výchova a biológia.Cieľom projektu bolo prostredníctvom spoločných aktivít sprostredkovať žiakom informácie, poukázať na dôležitosť ochrany životného prostredia a uvedomiť si hodnotu, ktorú pre budúci život naša planéta má. Od samotného zbierania roliek sa žiaci postupne oboznamovali s rôznymi enviro témami. Recyklácia, história Dňa Zeme, ochrana životného prostredia, lesov, fauna a flóra nášho územia, enviro-legislatíva, hodnoty v živote človeka a mnohé ďalšie, ktoré žiakom nebudú viac neznáme.

Zaujímavé je, že žiaci tejto školy nezdolali rekord po prvýkrát. Do Slovenských rekordov sa zapísali aj v roku 2008, kedy zbierali viečka z jogurtov a pomohli tak vytvoriť najdlhšiu reťaz z hliníkových obalov, v roku 2009 nazbierali 117 638 ks vrchnákov z PET fliaš a vytvorili mozaiku sveta o ploche 76,75m2.

Pozrite si rekordný výtvor bystrických školákov v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Tisíce roliek z toaletného papiera sa v Bystrici zmenili na les
24
Galéria
Zdroj: ZŠ Moskovská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM