Ivana Kováčiková Rôzne

FOTO: Keď sa minulosť stretne s prítomnosťou. 5 miest v Bystrici pred desiatkami rokov a dnes

Čas sa zastaviť nedá a dôkazom sú aj zábery z Banskej Bystrice. Zachytili sme pre vás 5 miest v meste pod Urpínom z rovnakého uhla, ako boli odfotené pred desiatkami rokmi. Porovnajte si Námestie SNP, mestský hrad či Hungáriu!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Keď sa minulosť stretne s prítomnosťou. 5 miest v Bystrici pred desiatkami rokov a dnes
5
Galéria
Zdroj: Stredoslovenské múzeum/Dnes24

Prednedávnom sme vám priniesli výber dobových fotografií spred roku 1945. Zábery u mnohých starších Bystričanov vyvolali priam až melanchóliu. Rozhodli sme sa preto, zavítať na rovnaké miesta a vytvoriť unikátne zábery, zachytávajúce ich vtedy aj dnes.

Na kombo fotkách nájdete pohľad na Námestie SNP, fontánu v jeho centre, mestský hrad, ale aj dom Porges palota na Hornej či známu Hungáriu. Všetky si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Ako sami vidíte, desiatky rokov urobili svoje a aj najznámejšie miesta v Banskej Bystrici prešli veľkými zmenami. Pri pohľad na fotky, máte pocit, že vyzerali krajšie predtým? Alebo ste radi, že sa zmenili do dnešnej podoby?

Ak máte aj vy fotografie Banskej Bystrice s ktorými by ste sa chceli podeliť a viažu sa s krásnymi udalosťami či spomienky, neváhajte nás kontaktovať. Svoje príbehy, fotografie, či spomienky nám môžete poslať na mailovú adresu: forgacs@global24.sk.

Čítajte tiež:

Ako naše mesto mení tvár: 5 miest v Bystrici, ktoré by ste pred pár rokmi nespoznali, FOTO

FOTO: Rarita v centre mesta. Stovky rokov stará toaleta priamo nad hlavami Bystričanov

Jedinečné historické ZÁBERY z ulíc a centra Bystrice. Pohľady na mesto spred roku 1945!

Bystricu pred rokom 1945 si už pamätá málokto: Unikátne dobové ZÁBERY nielen z centra mesta

Dobové zábery vs. súčasnosť. Ako vyzerajú známe miesta v Bystrici?
5
Galéria
Zdroj: Stredoslovenské múzeum/Dnes24
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM