Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Jarná nádhera, ktorá zahreje pri srdci. Bystrica kvitne a pučí do krásy

Pod Urpín bez pochýb zavítala jar. Dôkazom je nielen príjemné oteplenie, ale hlavne farební poslovia jari v uliciach nášho mesta. Pozrite na tú krásu!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Jarná nádhera, ktorá zahreje pri srdci. Bystrica kvitne a pučí do krásy
37
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Facebook

Iba prednedávnom sme vám priniesli článok o prvých snežienkach v Banskej Bystrici. Objavili sme ich pri prechádzke po Tulskej ulici, dôkladne ukryté pod čečinou. Po troch týždňoch sa jar v našom meste ukazuje v plnej sile, a tak sme sa s fotoaparátom vybrali do ulíc nášho mesta opäť.

Vydali sme sa cez Uhlisko a centrum až do Radvane a na sídlisko Fončorda. Cestou sme mali oči na stopkách a oplatilo sa. Zachytili sme nielen farebné kvietky, ale aj prvé pučiace kríky.

Pri domoch a panelákoch vykúkajú zo zeme biele snežienky, ktoré rastú na sídliskách v hojných hlúčikoch. Bez problémov však možno naraziť aj na žlté prvosienky, nazývané tiež kašky. Pučí už aj magnólia pred Diecéznym centrom pre rodinu Banskobystrickej diecézy a bahniatka sa už objavujú tiež. Dokonca sa nám podarilo zachytiť aj prvú včielku a čmeliaka, ktorí usilovne pracovali na opeľovaní.

Pozrite si krásu jari v uliciach Bystrice v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Krása jari v uliciach Bystrice. Sídliská zaplnili snežienky a prvosi
37
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM