Jakub Forgács Iné športy

FOTO: Florbal v Bystrici zažíva rozmach: Do súťaží nastúpia nové kategórie dievčat

Banská Bystrica sa novým titulom Európske mesto športu 2017 nehrdí náhodou. Dôkazom sú aj novinky od florbalistov, ktorí hrajú v meste pod Urpínom!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Florbal v Bystrici zažíva rozmach: Do súťaží nastúpia nové kategórie dievčat
Zdroj: Fair play sports

„Nezaháľame ani počas letných prázdnin. Snažíme sa vytvárať lepšie podmienky na novú sezónu pre našich florbalistov, neustále hľadáme nových talentovaných hráčov a hráčky vo všetkých vekových kategóriách. Tiež hľadáme a školíme aj nových trénerov florbalu, ktorých nie je nikdy dosť vzhľadom na vysoký záujem o tento šport,“ uviedol pre spravodajský portál Bystrica 24 predseda florbalového klubu Fair play sports, Tomáš Trudič.

„Nasledujúcu sezónu prihlásime do súťaží aj kategórie dievčat, pretože doteraz niektoré len trénovali. Dievčatá to baví rovnako ako chlapcov a ak sa tomu poctivo venujú môžu rýchlo dosiahnuť úspechy aj z dôvodu nízkeho počtu prihlásených družstiev v lige,“ pokračoval Trudič so slovami, že v nižších kategóriách nie je problém, či hrá v tíme chlapec alebo dievča, ale s vekom rastú aj výkonnostné rozdiely.

Okrem starších kategórií vychovávajú v klube aj menšie deti Aké rozdiely vidí Trudič v tréningu? „Každý z nich má svoje špecifiká. Deti by trénovali stále, ale dospelí majú viac povinností a nemôžu si dovoliť prísť vždy na tréning. V tomto je možno príprava mužov trochu komplikovanejšia a vyžaduje si viac trpezlivosti a tolerantnosti,“ spomenul.

Čo sa týka letnej prípravy, pre deti cez prázdniny organizovali florbalový kemp, inak nechávajú florbalistov, naplno si užiť letné prázdniny. „Venujeme sa im v podstate desať mesiacov v roku, celý školský rok,“ poznamenal so slovami, že je už iba na hráčoch, či budú cez leto oddychovať alebo trénovať individuálne.

Spomínaný kemp organizovali už po tretíkrát. „Deti mali možnosť nadobudnúť alebo zdokonaliť za pomerne krátky čas svoje florbalové zručnosti a vedomosti, používať moderné pomôcky v kondičnom tréningu. Zahrali si florbal do sýtosti, spoznali nových kamarátov z celého regiónu a naučili sa správať a hrať v duchu fair play. Náš kemp doposiaľ podporili svojou návštevou športoví hostia : Vladimír Moravčík – majster sveta v thajskom boxe, hokejoví reprezentanti a hráči NHL a KHL Martin Meszároš, Martin Marinčin a Tomáš Surový,“ dodal Trudič.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako to vyzeralo na florbalovom kempe Fair play sports!

Čítajte tiež:

Mladý karatista z bystrickej UMB s európskym titulom: Nemám potrebu vyhľadávať konflikty

VIDEO a FOTO: Bystricu ovládli bojovníci s gravitáciou. Predvádzali divoké kúsky

V OBRAZOCH: Mladé bystrické florbalové talenty sa stretli na kempe
28
Galéria
Zdroj: Fair play sports
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM