Dominika Geregová Od Vás

FOTO: Do školy v pyžame? Bystrickí gymnazisti nahovorili aj profesorov

V jednej ruke zubná kefka, v druhej hrnček s kakaom. Tak sa premávali študenti po chodbách gymnázia, oblečení v pyžame! Každý, kto prišiel do školy v netradičnom outfite, získal špeciálne privilégium...

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Do školy v pyžame? Bystrickí gymnazisti nahovorili aj profesorov
Foto: Lucia Rusková

Pohľad na chodby Gymnázia Andreja Sládkoviča (GAS) bol iný ako počas všedných dní. Tento týždeň sa na GAS-ku už po šiesty krát koná crazy week. Bláznivý týždeň spestril vyučovanie, no predovšetkým vyčaril úsmev na tvári.

Privilégium pre študentov

Gymnazisti si na každý deň určili tému, podľa ktorej by sa všetci mali obliecť. Motiváciou pre študentov sa stalo heslo týždňa: "kto príde prezlečený, nebude skúšaný“. A gymnazisti sa do plnenia tejto výzvy poriadne obuli.

Žiaci už majú za sebou úspešne zvládnutý Elegantný deň, ktorý sa uskutočnil v pondelok a Pyžamový deň, ktorý sa konal v utorok. Je všeobecne známe, že druhý menovaný patrí k tým najobľúbenejším a bez problémov si s ním poradia aj tí menej kreatívni.Prečo? Jednoducho stačí prísť ráno do školy v tom, v čom sa spí.

Samozrejme, že niektorí študenti si dovolili tento „look“ ešte vylepšiť, keď si do školy doniesli zubnú kefku, hrnček s kakaom či chlpaté papuče. Tí odvážnejší sa nebáli natrieť tvár pastou a pár gymnazistov si priamo do triedy priniesli svojho obľúbeného plyšáka.

Učitelia výzvu prijali!

Do toho šialenstva sa zapojili aj niektoré profesorky. Za ich odvahu sa im žiaci odvďačili obrovským potleskom. Veď ktorého žiaka by nezaujímalo, ako vyzerá jeho profesorka v pyžame a s natáčkami? Učitelia dokázali, že sa neseparujú od žiakov a vedia sa zabaviť aj spolu s nimi.

Cez veľkú prestávku po druhej hodine sa v spodnej hale školy konala prezentácia a každá trieda sa spoločne odfotila. V niektorých triedach bolo zastúpenie pomerne veľké, v iných nie. Podstatné však bolo, ako sa všetci bavili pri tých najuletenejších maskách. Tí šikovnejší si dokonca pripravili aj krátku divadelnú scénku.

Originalita sa musí oceniť, a preto sa na GAS-ku udeľovali tri čestné uznania pre triedy, ktoré tento rok na pyžamovom dni najviac zabodovali. Získali sladkosti a rešpekt ostatných žiakov.

Výmena pohlaví

Na gymnáziu tak v utorok panovala trochu spacia, ale o to zábavnejšia atmosféra. Všetci si bláznivý deň naozaj užili a pripravujú sa na ďalší deň, ktorý sa bude niesť v znamení retro štýlu. Takže ak uvidíte kráčať námestím skupinku mladých ľudí v teplákových súpravách, nejde o nový trend, to sa len „gasáci“ vybrali do školy.

Vo štvrtok sa študenti môžu tešiť na deň zamestnaní a tento uletený týždeň v piatok uzatvorí téma, na ktorú sa tešia najmä chlapci. Príde na výmenu pohlaví.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako to vyzeralo počas bláznivého dňa na GASku!

Prečítajte si aj:

Hex, Gladiator, a to zďaleka nie je všetko… Majáles v Bystrici odhalil tohtoročné lákadlá

ROZHOVOR: Bystričanka Petra Moravčíková o tom, aké je byť manželkou najlepšieho thaiboxera na svete

Pyžamový deň na GASku v OBRAZOCH
5
Galéria
Foto: Lucia Rusková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM