Ivana Kováčiková Kultúra Kultúra

FOTO: Deň rodiny nepokazilo ani počasie. Ako to vyzeralo na obľúbenej akcii Bystričanov?

Pestrý program prilákal do parku pod pamätníkom SNP masy ľudí. Dôvodom bolo upevňovanie rodinného puta v rámci Dňa rodiny 2016. Na návštevníkov čakali zábavné hry, ale aj športový a kultúrny program pre malých i veľkých!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Deň rodiny nepokazilo ani počasie. Ako to vyzeralo na obľúbenej akcii Bystričanov?
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

Deň rodiny v parku pod Pamätníkom SNP slávili aj banskobystrické rodiny. Spoločná oslava rodiny v meste pod Urpínom priniesla prezentáciu aktivít rôznych organizácií, centier voľného času, škôl i centra dobrovoľníctva, ako aj Univerzity Mateja Bela, ktorá predstavila svoje športové kluby. Návštevníci zažili bohatý kultúrny a športový program, zábavné hry a tvorivé dielne pre všetky vekové kategórie.

„Deň rodiny bol určený malým aj veľkým, mladým i starým, všetkým, ktorí sa dokážu tešiť z radosti druhých,“ uviedla Silvia Kmiťová, spoluorganizátorka akcie. Jej hlavnou myšlienkou bolo: Aby deti otcov mali, aby mali mamy.

Oslava Dňa rodiny v Banskej Bystrici patrí už tradične k významným dobrovoľníckym podujatiam. „Prišla ku mne výzva, či chcem prispieť k zorganizovaniu tohto podujatia a ja som cítila, že toto chcem a môžem urobiť. Prežila som Deň rodiny, keď ho zorganizovali pre mňa a moju rodinu iní a nadchla ma možnosť, postaviť sa teraz na opačnú stranu. Oboje ma napĺňa radosťou,“ dodala Kmiťová.

„Akcia má u nás viacročnú tradíciu a keďže máme masívnu podporu mesta, organizujeme ju aj teraz. Návštevníci si mohli zahrať hru a prežiť spoločnú radosť. Chodia sem celé rodiny. Dokonca sme mali zlosovanie o najpočetnejšiu rodinu alebo rodinu s najväčším vekovým "rozstrelom“, teda medzi najstarším a najmladším účastníkom. Robíme to čisto na dobrovoľníckej báze, chceme, aby si ľudia užili skvelé podujatie," konštatoval organizátor podujatia Tomáš Sobota.

V nedeľu program pokračoval v kostole sv. Ducha na banskobystrickom sídlisku Podlavice, kde bola za rodiny odslúžená svätá omša. Sprevádzal ju spev rodinného zmiešaného zboru.

Deň rodiny si môžete spätne pripomenúť vďaka našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Remeselný jarmok, starobylá kuchyňa aj mini železnička. Veľké stretnutie baníkov v Ľubietovej!

Stráviť víkend s knihou doma či v posteli? V uliciach Bystrice to cez voľné dni bude žiť

FOTO: Deň rodiny v podaní Bystričanov
28
Galéria
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM