Iné športy

FOTO: Cyklisti Dukly sa v SAE predviedli. Siedme miesto aj najaktívnejší jazdec

Bystrickí cyklisti šliapli do pedálov a výsledok na medzinárodných pretekoch hovorí za všetko. Pozrite, ako sa Duklistom darilo v Spojených arabských emirátoch!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Cyklisti Dukly sa v SAE predviedli. Siedme miesto aj najaktívnejší jazdec
Foto: Mathilde L'Azou

Rovinatou 133 km dlhou etapou so štartom aj cieľom v Sharjahu vyvrcholili v piatok doobeda preteky Sharjah Cycling Tour, zaradené do kategórie UCI 2.1. Aj v poslednej etape bolo vidno slovenské dresy, keď Jozef Palčák (Dukla Banská Bystrica) obišiel väčšinu etapy v úniku štvorčlennej skupiny a bodoval na rýchlostných prémiách. Po dostihnutí úniku približne 5 km pred cieľom sa napokon z víťazstva radoval Bielorus Papok (Minsk Cycling Club).

Dres lídra celkového poradia získal Maročan Adil Jelloul (Skydive Dubai). Duklák Patrik Tybor udržal 7. miesto celkového poradia, za ktoré si pripisuje 35 bodov UCI.

Po minulotýždňovej Tour of Abu Zabi, na ktorých štartovali aj naši „tinkoffácki“ cyklisti, pokračuje v Spojených arabských emirátoch séria pretekov 1. kategórie UCI v neďalekom Sharjahu. Štartovať na týchto pretekoch dostala aj naša Dukla Banská Bystrica, ktorá sa predstavila v netradičnom zložení. Dvojicu skúsených pretekárov Patrika Tybora a Jozefa Palčáka dopĺňa štvorica mladých dvadsaťtrojkárov – Juraj Lajcha, Tomáš Harag, Kristián Zimány a trainee Ján Andrej Cully. V prvej etape – časovke družstiev na 16 km obsadili ôsme miesto, so stratou necelých 2 minút na víťazný tím Skydive Dubai Procycling Team.

V druhej etape sa dlhým únikom zviditeľnil Jozef Palčák, ktorý bral body za rýchlostné prémie a Patrik Tybor finišoval na siedmom mieste. Tretí deň pretekov sa Tybor šiestym miestom v etape katapultoval z 23. na 7. miesto celkového poradia, ktoré udržal aj posledný deň. Tým si na konto pripísal 35 bodov UCI a zároveň najvyššie doterajšie umiestnenie na jednotkových pretekoch. Juraj Lajcha skončil štvrtý v klasifikácii mladých jazdcov.

“Novú sezónu sme začali optimisticky. Priestor dostali najmä mladí jazdci, takže výsledky som dopredu nedokázal predpokladať. Navyše, prišli sme do veľmi špecifických podmienok, s ktorými naši cyklisti nemajú žiadne skúsenosti. Zobrali sme si ponaučenie aj z chybičiek v úvodnej časovke, či potom sekundových zaváhaní v etapách. Celkovo som však spokojný, máme prvé UCI body, Tybor má siedme miesto v celkovom poradí jednotkových pretekov, Palčák sa dvoma únikmi a 3 víťazstvami na rýchlostných prémiách zapísal ako najaktívnejší jazdec,” zhodnotil preteky Martin Fraňo, športový riaditeľ.

„Som rád, že to vyšlo, s chalanmi sa výborne spolupracovalo. Svetlé stránky výsledkov motivujú, z chýb si zoberieme ponaučenie. Verím, že to zúročíme už v Číne,“ povedal po pretekoch Patrik Tybor.

V sobotu Duklákov čaká ešte jednorazovka Emirates Cup (UCI 1.1) a budúci týždeň dve jednotkové podujatia v Číne – Tour of Costai Wetlands a etapák Tour of Taihu.

V OBRAZOCH: Cyklisti bystrickej Dukly zabodovali na pretekoch v SAE
4
Galéria
Foto: Mathilde L'Azou
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM