Jakub Forgács Iné športy

FOTO: Bystrickí parkouristi išli s kožou na trh. Ľuďom predviedli nielen svoje kúsky

Vedeli ste, že parkour nie je len o preskakovaní múrikov či zábradlí? Nadšenci umenia pohybu ukázali Bystričanom oveľa viac.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrickí parkouristi išli s kožou na trh. Ľuďom predviedli nielen svoje kúsky
32
Galéria
Zdroj: Slovak Freerun Family

Banská Bystrica sa môže pochváliť titulom Európske mesto športu úplne zaslúžene. Svoj podiel na tom zaiste majú aj parkouristi z nášho mesta a okolia, ktorí tu už roky trénujú a šíria povedomie o tejto disciplíne na bezplatných tréningoch či vystúpeniach. V sobotu popoludní si pre ľudí pripravili špeciálnu akciu Parkouristi Bystričanom.

Už pred 16:00 sa telocvičňa Základnej školy Narnia zaplnila ľuďmi nielen z mesta, ale aj z blízkeho okolia. Na desiatky návštevníkov všetkých vekových kategórií čakal takmer dve hodiny dlhý program.

V rámci neho sa Bystričania mohli dozvedieť viac o parkoure, jeho histórii vo svete, ale aj v našom meste. Približne 25 parkouristov, ktorí prišli z Bystrice, jej okolia, ale dokonca aj zo Žiliny či Oravy, ľuďom priblížili svoj tréning aj cez komentované scénky či ukážky, ktoré boli často poňaté s humorom. Niektorí dokonca vystúpili so svojimi príbehmi o tom, ako parkour zmenil ich životy.

Nechýbali ani exhibície s hudobným podmazom, ktoré boli asi najzaujímavejšou časťou programu. V závere sa aj malí diváci rozbehli na drevené či penové prekážky a vyskúšali si parkourové techniky alebo ich zdolali úplne spontánne, ako deti. Ľudia si tak z tejto milej akcie odniesli pestré zážitky.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z akcie Parkouristi Bystričanom!

V OBRAZOCH: Parkouristi Bystričanom predviedli svoje umenie. Zaujali i malé deti
32
Galéria
Zdroj: Slovak Freerun Family
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM