Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Bystrickí gymnazisti navštívili 2. najväčšiu administratívnu budovu sveta

Dostali sa na miesto, kam veľa Bystričanov nezablúdi. Pozrite, pri akej príležitosti sa bystrickí študenti ocitli v Rumunskom parlamente!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrickí gymnazisti navštívili 2. najväčšiu administratívnu budovu sveta
3
Galéria

Študenti evanjelického gymnázia v Banskej Bystrici (EVG) to majú od februára 2017 na škole rušné. Zapojili sa do trojročného medzinárodného projektu Erasmus + „School of active citizens“ („Škola aktívnych občanov“), ktorý spája neziskové organizácie so školami v štyroch európskych krajinách (Poľsku, Slovensku, Portugalsku a Rumunsku).

Spolu s neziskovou organizáciou, Agentúra pre rozvoj Gemera, organizujú neformálne aktivity pre študentov školy s cieľom zvýšiť efektivitu ich vzdelávania prepojením formálnych a neformálnych vyučovacích metód, podporiť aktívnu participáciu a iniciatívy mládeže a ich zapojenia do diania na škole či v spoločnosti. Všetky aktivity sú zamerané na tri hlavné témy, a to vzdelávanie k demokracii, podnikavosť a iniciatívy mladých ľudí a ľudské práva.

Aktivity projektu sú zamerané na podporu tolerancie a vzájomného porozumenia, zapojenie študentov do diania, podporenie ich participácie v rozhodovaní o dôležitých zmenách a „zrevitalizovanie" Žiackej rady školy, tak aby bola aktívnym orgánom hájacim práva a prezentujúcim potreby všetkých študentov.

Po úspešnej panelovej diskusii s inšpiratívnymi predstaviteľmi komunálnej a mládežníckej politiky a analýzou potrieb a problémov študentov školy sa šiesti študenti EVG zúčastnili vzdelávania v Rumunsku. Spolu s ďalšími študentmi z partnerských krajín tak mali jedinečnú možnosť, oboznámiť sa s princípmi demokracie a participácie v medzinárodnom prostredí a absolvovať i neformálnu hodinu demokracie priamo v Rumunskom parlamente, čo je po Pentagóne druhá najväčšia administratívna budova sveta. Získané vedomosti žiaci aplikujú v novom školskom roku v rámci inovatívnych projektov ktoré zrealizujú v rámci Žiackej školskej rady.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z cesty bystrických študentov!

V OBRAZOCH: Bystrickí študenti 2. najväčšej administratívnej budove sveta
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM