Jakub Forgács Rôzne

FOTO: Bystrickí colníci v špeciálnom nasadení. Zneškodnenie páchateľa pred očami detí

Sledujú podozrivé zásielky, zaisťujú falzifikáty, no občas musia zasiahnuť aj inde. Colníci z Banskej Bystrice predviedli svoje schopnosti a vybavenie na akcii, venovanej najmenším. Čo všetko mohli zažiť mladí zvedavci?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrickí colníci v špeciálnom nasadení. Zneškodnenie páchateľa pred očami detí
Zdroj: Colný úrad Banská Bystrica

Banskobystrickí colníci pripravili na sviatok detí veľkolepé oslavy. Spolu s vojakmi, hasičmi a policajtmi sa zapojili sa do programu pod názvom „Deň detí s ozbrojenými zložkami a finančnou správou“. Nechýbala ani penová show, z ktorej neodišla suchá žiadna detská noha.

Deti oslavovali koncom minulého týždňa. Aj napriek nie veľmi priaznivej predpovedi počasia bolo slnečno, čo pridávalo na dobrej nálade všetkých zúčastnených. V rámci bohatého programu rôznych príslušníkov ozbrojených zborov ukázali colníci ako na ceste zastavujú vozidlá, v ktorých sedia vodiči nereagujúci na výzvy uniformovaných.

„Pred malými divákmi zastavili auto, vytiahli z neho páchateľa a nakoniec ho zneškodnili. Vysvetlili im, že unikal, lebo chcel previesť pašovaný tovar. V ďalšej časti programu predviedli colnícki psovodi kynologické ukážky so služobnými psami. Živí štvornohí kamaráti potešili nejednu detskú dušičku a doplnili slávnostnú atmosféru o milý zážitok,“ uviedla Katarína Podhorová, vedúca oddelenia organizačného, Colný úrad Banská Bystrica.

„Malí zvedavci si mohli pozrieť „mobilný skener“ určený na kontrolu tajných úkrytov využívaných na pašovanie tovaru v dopravných prostriedkoch. So záujmom sledovali zaistenú vypracovanú kožu z medveďa, čižmy z pytóna a iné veci z chránených živočíchov,“ dodala Podhorová so slovami, že si obzerali aj falzifikáty kabeliek, mobilov, futbalových dresov a lodičiek.

Čítajte tiež:

FOTO: Úradovanie zlodeja v bystrickej stávkovej kancelárii. Trezor vysekal priamo zo steny

Foto: ilustračné

Zásah bystrických colníkov. Čo sa dialo pred zrakmi divákov?
2
Galéria
Zdroj: Colný úrad Banská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM