Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Bystrické chodníky? Niekde klzisko, inde hotový tankodrom

Sneh zahalil Bystricu do krásnej bielej periny. Mnohí ľudia však hromžia, prejsť po niektorých chodníkoch je problém nielen pre kočíky a vozičkárov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrické chodníky? Niekde klzisko, inde hotový tankodrom
37
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Dva dni trvajúce husté sneženie zasypalo Bystricu snehom. Ten potešil mnohých, hlavne mladších, ale spôsobil aj nemalé problémy na cestách. Bez elektriny však zostali aj tisíce domácností v našom okrese a musel byť posunutý čas odvozu odpadu v meste. Teraz je už situácia pokojná, vyčasilo sa, no sneh stále mnohých trápi.

Aktuálne sú už cesty v meste bez snehu. O všetkých chodníkoch sa však to isté povedať nedá. V sobotu sme sa prešli mestom, aby sme pre vás zachytili situáciu na bystrických chodníkoch. Zľadovatene úseky či chodníky s kašovitým snehom sme našli v parku pod Pamätníkom SNP, ale naraziť sa na ne dalo aj na Uhlisku či Fončorde. Na viacerých úsekoch sú hotovou výzvou nielen pre kočíky, vozičkárov, ale aj bežných chodcov.

Podľa všeobecne záväzného nariadenie Mesta Banská Bystrica o verejnom poriadku na území mesta sú vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností povinní v zimnom období čistiť na vlastné náklady priľahlý chodník od snehu a poľadovice, a to najneskôr do 8:00 tak, aby chodci a obyvatelia nehnuteľnosti boli čo najmenej obťažovaní.

Nie každý si však svoje povinnosti plní tak, ako by mal, čo môže byť risk. „Vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľností, ktoré v súvisle zastavanom území hraničia s cestou alebo miestnou komunikáciou, zodpovedajú za škody, ktorých príčinou boli závady v schodnosti na priľahlých chodníkoch, ktoré vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom a neboli bez prieťahov odstránené,“ píše sa vo všeobecne záväznom nariadení.

Ak máte tiež zábery z bystrických ulíc, na ktorých sú zachytené chodníky pod snehom či ľadom, pošlite nám ich na bystrica@global24.sk a radi ich pridáme do galérie!

V OBRAZOCH: Chodníky v Bystrici sú výzvou pre chodcov aj kočíky
37
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM