Jakub Forgács Rôzne

FOTO: Bystrica zažila veľa radosti. Deti poslali zlatému Tóthovi bublinový odkaz

Aj obyčajné bubliny dokážu vyčariť úsmevy na tvárach. V Bystrici sa o tom presvedčili mnohí, ktorí sa rozhodli osláviť špeciálny deň. A my sme boli pri tom!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrica zažila veľa radosti. Deti poslali zlatému Tóthovi bublinový odkaz
Foto: Magdaléna a Daniel Bernátovci

Napriek tomu, že vo štvrtok podvečer vytiahli na Námestie SNP oslavy zisku zlatej olympijskej medaily Mateja Tótha tisíce Bystričanov, žilo to aj na Fončorde. Mnohí totiž dali prednosť tematickému podujatiu, na ktorom hrali prím bubliny. 25. augusta sa po tretíkrát oslavoval Bubble Day (Deň bublín) 2016.

Ide o najväčšie bublinové podujatie organizované dobrovoľníkmi vo viacerých mestách na Slovensku i v zahraničí. Jeho myšlienkou je darovať v jeden deň radosť, nadšenie a úsmev na námestiach, alebo iných verejných priestranstvách miest a obcí.

Komunitné centrum Fončorda a jeho EKO (exteriérová komunitná obývačka) boli od 17:00 plné ľudí, prišlo ich okolo 200. Stretli sa starí priatelia a spoznali sa noví. Jednoduché bubliny a ich myšlienka nielen pobavili, ale aj spojili ľudí, zastavili dospelých v čase a vrátili ich do dôb detstva. Akciu prišli svojou exhibíciou a akrobatickými kúskami podporiť aj mladí bystrickí parkouristi zo skupiny Slovak Freerun Family.

Naplnená bola tiež téma tohtoročného Bubble Day – Bubble for everyone (bubliny pre každého). Skutočne, z tisícok lietajúcich bublín rôznych veľkostí sa tešili všetky vekové kategórie od bábätiek po seniorov. A nielen zdraví, ale aj zdravotne znevýhodnení, čím sa prelomili akékoľvek bariéry medzi ľuďmi.

„Pre nás v Komunitnom centre Fončorda bolo cťou, byť hostiteľmi. Opäť sme naplnili poslanie, ktoré toto miesto pre obyvateľov má. Má byť miestom zdieľania, pomoci, chuti do života, radosti aj oddychovou zónou,“ dodali koordinátorky Komunitného centra Fončorda.

Bublinový odkaz symbolicky poslali aj na banskobystrické námestie, kde sa zlatý olympionik Matej Tóth delil o úspech pre Slovensko a naše mesto.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako to vyzeralo na akcii Bubble day 2016 v Banskej Bystrici!

Čítajte tiež:

FOTO: Zlatého Tótha privítali tisíce Bystričanov. Na Námestí vypukli veľkolepé oslavy

FOTO a VIDEO: Prvé múry bystrickej autobusky už stoja. Kedy sa dočkáme otvorenia?

V OBRAZOCH: Nad bystrické sídlisko sa vzniesli tisícky bublín
50
Galéria
Foto: Magdaléna a Daniel Bernátovci
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM