Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Bystrica zažila Deň kreatívcov. Komunitnú záhradu zaplnili nápady a inšpirácie

Lapače zlých snov či mandaly z vlny? Počas Dňa kreatívcov si na svoje prišli malí aj veľkí Bystričania.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrica zažila Deň kreatívcov. Komunitnú záhradu zaplnili nápady a inšpirácie
24
Galéria
Foto: Mária Helexová Babalová

V bystrickom Komunitnom centre Fončorda sa stretlo množstvo talentov na jednom mieste. A bolo aj na rozdávanie. Počas piatkového Dňa kreatívcov si na svoje prišiel skutočne každý. Popoludnie v komunitnej záhrade bolo vďaka desiatke dobrovoľníkov plné tvorivých inšpirácií, ktoré zaujali malých aj veľkých návštevníkov.

Maľovalo sa na biele kamene, čarovalo s farbami pri výrobe mandál, šili voňavé vrecúška, majstrovali lapače zlých snov z vlny. Kto nevedel, ten sa naučil skladať zvieratká technikou origami. Dievčatá si nenechali ujsť príležitosť, zvečniť ornamenty na tele henou.

Kreatívci nepodcenili ani prípravu na Deň matiek. Pod dohľadom zručných seniorov sa vyrábali drevené lopáriky do kuchyne a tašky pre mamičky. Nechýbala však ani eko dielňa s poradňou o recyklovaní, zero waste /bezodpadovom životnom štýle/ a možnosť vyrobiť si vrecúška na uskladnenie potravín.

Príjemné chvíle v komunitnej záhrade dotvorilo aj občerstvenie. Návštevníci sa mohli pohostiť ovocnými limonádami, cukrovou vatou a nechýbali ani pukance.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z Dňa kreatívcov!

V OBRAZOCH: Bystrica zažila Deň kreatívcov
24
Galéria
Foto: Mária Helexová Babalová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM