Jakub Forgács Rôzne

FOTO: Bláznovstvo v útrobách Rooseveltovej nemocnice. Saltá a stojky na chodbe!

Tak to sa na chodbách známej banskobystrickej nemocnice len tak nevidí. V Rooseveltke to vyzeralo doslovo ako v cirkuse! Partia mladíkov tam totiž stvárala krkolomné kúsky a to priamo na nemocničnej chodbe.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bláznovstvo v útrobách Rooseveltovej nemocnice. Saltá a stojky na chodbe!
Zdroj: Dnes24.sk

Stredajšie poobedie v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou Banská Bystrica bolo viac než netradičné. Spríjemniť chvíle chorým deťom prišli parkouristi a freeruneri z banskobystrickej akrobatickej skupiny Slovak Freerun Family. Štvorica chalanov predvádzala krkolomné kúsky v improvizovaných priestoroch, priamo na nemocničnej chodbe.

Preskoky, saltá, či chôdzu po rukách si tak mohli naživo pozrieť nielen približne dve desiatky malých pacientov, ale aj ich rodičia či sestričky. Pomedzi jednotlivé vystúpenia mladí akrobati porozprávali o tom, ako tieto disciplíny vznikli, ale priblížili aj ich samotný tréning. Napohľad nebezpečné kúsky totiž cvičia postupne a zodpovedne, vďaka čomu sa vyhýbajú zraneniam.

Deti po vystúpení ich výkony odmenili potleskom, ručne vyrábanými darčekmi, ale hlavne úprimnými úsmevmi. Chalani sa potom vybrali aj na detskú onkológiu, kde priamo na malých izbách poukazovali niečo zo svojho umenia pacientom, ktorí sú pripútaní na lôžko a nemohli si ich vystúpenie pozrieť priamo na chodbe.

Fotografie z tohto netradičného popoludnia nájdete v našej fotogalérií!

Foto: Aneta Melichová

Akrobati zo Slovak Freerun Family potešili choré deti v nemocnici
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM