Jaroslav Dodok Hokej

FOTO: Barani majú hlavu v smútku, pohľahli Piešťanom 2:5

Po výprasku v Poprade mali o čom domáci, už s uzdraveným Michalom Hudecom, rozmýšľať a zdalo sa, že aj zodpovedne vstúpili do seba. Začali nádejne, v 5. min najskôr tiesnený Lunter zlyhal, no Ján Sýkora ho gólovo pri žŕdke zastúpil.

O necelú minútu neskôr akcia Stupku a strieľajúceho Mertela potvrdila, že v jednoduchosti je krása, stačila presná nahrávka a pohotovosť nakorčuľovaného Mertela.

Diváci sa nenudili a zložili poklonu aj brankárovi Dzubinovi, ktorý pri presilovke hostí zneškodnil strelu Tatara ležiac na ľade so zdvihnutým betónom. Presilovka v 16. min o dvoch hráčov domácim netrvala administratívnych 49 sekúnd, skrátil ju Heizerov teč po strele Bambúcha.** Ak by ‚barani‘ v druhej tretine neubrali na nasadení, posadili by sa na koňa**, no v 25. min Tatarov nos na góly zaúčinkoval po presnej nahrávke od Brňáka a keď J. Ručkay spred bránky zušľachtil v 35. min bratskú nahrávku H. Ručkaya, domáci sa zlomili. Až do prestávky korčuľovali v apatii a určite privítali klaksón, ktorý ich poslal do šatne ‚vytriezveť‘.

V tretej tretine Bystričania opäť zapli na vyššie obrátky, defenzíva hostí ich však do nebezpečnejšieho zakončenia nepustila, a naopak, v 48. min Jánoš v ideálnom brejkovom postavení minul puk po nahrávke od Memca.** Aj Hlinkova pozícia v 50. min si pýtala gól, no odkrytú bránku netrafil a nevyrovnal.** Aspoň však zavelil do boja a väčšej ofenzívy, ktorej chýbalo len jediné, gólový efekt.

Piešťanci v 56. min po chybe obrany vďaka S. Salijimu skóre zvýšili a v tom najlepšom čase otupili snahu domácich o zvrat. O veľký zázrak sa ešte pokúšali v presilovke umocnenej aj odvolaním brankára v 57. min, gólman Tomek bol však nepriestrelný, a tak udrelo na druhej strane,** Tatar v 59. min spečatil víťazstvo** ‚havranov‘ do jednoznačnej podoby.

[blockquote]Výs­ledok: HC'05 B. Bystrica – ŠHK 37 Piešťany 2:5 (2:1, 0:2, 0:1) Góly: 5. Ján Sýkora, 16. Heizer – 6. Mertel, 25. Tatar, 35. J. Ručkay, 56. S. Saliji, 59. Tatar. Rozhodcovia T. Orolin – Bednár, R. Gavalier, vylúčení 4:8, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, zmeny: 41. navyše Hlinka (B. Bystrica), 1540 divákov.[/bloc­kquote]

bystrica24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM