Jaroslav Dodok Rôzne Správy

FOTO: Ako vyzerá šatník módnej blogerky? Pýtali sme sa Barbory Hulinovej zo Sliača

Na základnej škole si jej spolužiaci mysleli, že padla do vápna. Bol to jej outfit, ktorý nik nepochopil. Dnes sleduje svetové trendy, no stredné Slovensko opustiť nechce.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ako vyzerá šatník módnej blogerky? Pýtali sme sa Barbory Hulinovej zo Sliača
Zdroj: Archív Barbory Hulinovej

Móda ju fascinovala už od mala. Dôkazom sú fotografie, ktoré nám po dlhom prehováraní poskytla. Barbora Hulinová je 23-ročná módna blogerka, ktorá sa narodila v Žiline, bývala v Poprade, študovala Strednú pedagogickú školu v Levoči, no vysokú školu už nedokončila. Aktuálne žije na Sliači a naplno sa venuje svojej záľube.

Minulý rok ju dokonca nominovali do prestížnej súťaže Bloger roka 2015. V rozhovore nám prezradila, ako vyzerá jej šatník, koľko párov topánok ukrýva a čo ženy najviac oceňujú na mužoch.

Ako vyzerá bežný život módnej blogerky?

Ja vlastne neviem, aký život majú ostatní ľudia. (smiech) Môj program je asi taký, že vždy ráno vstanem, vypijem pohár vody, zacvičím si, idem do práce a mám raňajky. Neskôr niečo nafotím a večer začínam tým, že pracujem na mojom blogu Step with fashion. Snažím sa každý deň vytvoriť niečo nové.

Svoj prvý blog si napísala v máji 2013. Prečo si sa rozhodla pre módu?

Pretože milujem módu! Odmalička ju mám veľmi rada. Naozaj sa jej venujem a neustále ju riešim. Už keď som bola malá a módne boli hrebene na úpravu cestičky vo vlasoch, tak som ich musela mať, lebo som videla, že to vo svete letí. Vždy som pozorovala módne trendy. Blogy som začala sledovať, akonáhle bol u nás doma počítač s internetom. Vedela som, že raz chcem aj ja niečo také robiť. Založiť si vlastný blog je podľa mňa cesta, ako sa venovať móde po svojom.

Spozorovalo tvoje okolie, že sa začínaš riešiť módu? Ako na teba reagovali spolužiaci?

Raz na základnej škole sa mi stalo niečo nezabudnuteľné. Tým, že som naozaj mala rada módu, mi ujo doniesol z Nemecka obtiahnuté rifle, ktoré boli od kolien zvoncové. Spodná časť riflí bola celá biela. Tak sa mi spolužiaci smiali, že som spadla do vápna.

Mala si podobných zážitkov viac?

Áno. Potom ma volali Pink Panther, lebo som si nechala doviesť taký ružový chlpatý sveter (smiech). Takže stretla som sa aj s nepochopením. Na strednej škole to však spolužiaci veľmi ocenili.

Ako si začala svoju „kariéru“ módnej blogerky?

Väčšinou som si vybrala nejaké dievča, nafotila som ju a napísala o nej. Neskôr som prešla na to, že chcem prezentovať svoj šatník. Musela som však prejsť fázou hanblivosti a odhodlania. Potom som začala fotiť seba.

Spomínaš si na svoje prvé fotenie?

Veľmi dobre. (smiech) Bolo so samospúšťou, lebo som sa hanbila, aby ma niekto fotil. Moje prvé príspevky na blogu boli veľmi vtipné.

Ako ľudia reagujú na tvoj blog?

Zo začiatku som o mojej záľube nehovorila. Skôr som blog zdieľala na také stránky, kde som vedela, že to nezbadá veľa známych. Keď som to prezradila, tak boli ľudia v mojom okolí nadšení, blog sa im páčil. Ja mám super rodinu, takú, ktorá ma vždy podporí. Aj moji priatelia.

Zdroj: Archív Barbory Hulinovej

Je ťažké bojovať ako bloger s vlastným sebavedomím?

Veľmi.

Stalo sa ti, že si stratila sebavedomie, ak ľudia reagovali nepríjemne? Alebo skôr naopak, niekomu vyskočí sebavedomie, pretože sa stáva úspešným?

Podľa mňa to je žiaľ tak, že sa prejaví skôr tá negatívna stránka. Keď niekto napíše, že máš schudnúť, tak je to ťažké. Preto sú topmodelky veľmi vychudnuté. To je trend s ktorým sa ťažko vyrovnať. Ja sa s tým vyrovnávam motivačnou nástenkou. To je to, čo ma vyliečilo.

Ako vyzerá šatník módnej blogerky?

Je plný dôležitých vecí, ktoré samozrejme musím mať. My blogerky hovoríme, že nejde o to, či sa mi to páči, ale že to naozaj potrebujem do môjho outfitu. To je taká výhovorka, prečo si vždy všetko kúpim. (smiech) Môj šatník vyzerá pestrofarebne, je veľký. Naozaj. Teraz som sa sťahovala do domu, kde budem mať vlastný šatník, ktorý predstavím na mojom blogu. Je v ňom veľa topánok, šiat…

Ako často nakupuješ?

Túto otázku neznášam! Asi raz do týždňa, ak môžem počítať aj online nákupy. Minule som však počítala svoje topánky a zistila som, že lodičiek mám asi už len 15. Niekedy som ich mala aj viac. Doma mám niekoľko botasiek, mokasín, tak možno sa zmestím do tridsiatky.

Podľa čoho sa dá povedať, že je niekto vkusne oblečený?

To sa ťažko hodnotí, lebo nie všetci majú oko pre módu. Každý z nás má iné talenty, preto to nie každý vidí. Pozerám sa na outfit tak, či je ten človek zladený, či je originálny a či mu to pristane. Vkusné oblečenie je podľa mňa také, v ktorom sa človek dobre cíti a zároveň v ňom dobre vyzerá.

Čo oceňujú ženy na mužoch najviac?

Oblek. Jednoznačne oblek! V tom vyzerajú muži veľmi dobre. Teraz idú také tie oversize tričká, ktoré sú dlhšie, ja tomu hovorím „Bieber style“ (od mena známeho speváka Justina Biebera, pozn. redakcie). Podľa mňa je super, keď si muž nechá poradiť od ženy, ktorá sa dobre oblieka.

Fotografie módnej blogerky Barbory Hulinovej nájdete v našej fotogalérii. Pokračovanie rozhovoru si na našom portáli môžete prečítať už o týždeň v utorok. Prezradí vám, prečo nenakupuje v Banskej Bystrici, aké trendy letia v móde a poradí vám, čo si obliecť, aby ste vyzerali „cool“.

FOTO: Barbora (23) zo Sliača má nezvyčajné hobby. Prerazila ako módna blogerka
23
Galéria
Zdroj: Archív Barbory Hulinovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM