Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Adam Ďurica v Bystrici ukázal srdce. Koncertoval priamo pre malých pacientov

Bežne spieva a hrá pre tisíce fanúšikov. Nedávno však hity známeho speváka zneli chodbami bystrickej školy pri nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Adam Ďurica v Bystrici ukázal srdce. Koncertoval priamo pre malých pacientov
16
Galéria
Zdroj: archív Márie Laukovej

Vo štvrtok predpoludním Základná škola (ZŠ), zriadená pri Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici ožila spevom. Priamo na nemocničnej chodbe odohral v rámci vyučovania – zážitkovej hudobnej výchovy, svoj koncert pre malých pacientov Adam Ďurica. Známy spevák napriek sláve zostal skromný a nemal žiadne hviezdne maniere. Prišiel rovno z dlhej cesty autom, zhodil bundu, vybalil gitaru a hral a spieval naplno, celým srdcom.

„Zaspieval asi šesť – sedem piesní, medzi nimi aj tie najznámejšie ako Mandolína, Spolu, Neľutujem, Tak to vidím ja,“ uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24 Michaela Urban, Adamova fanúšička a podporovateľka školy, ktorá celé stretnutie zorganizovala.

Zdroj: archív Márie Laukovej

Ako dodala, malí pacienti si pospevovali spolu s ním. Na chodbe boli všetky deti, čo mohli ísť z izbičiek, asi 30. „Vyšli aj deti so stojanmi s chemoterapiou,“ povedala.

„Po koncerte sa im veľmi dlho venoval, rozdával podpis karty s venovaním, fotil sa s deťmi, rozprával. Bol veľmi milý. Dokonca im priniesol aj sošku OTO, ktorú získal prednedávnom,“ opísala Urban atmosféru so slovami, že milé vlastnoručne vyrobené darčeky dostal aj od malých pacientov.

Celé stretnutie so známym spevákom trvalo asi hodinu a pol. „Aj slzičky šťastia sa objavili, ale aj malé tanečné výkony, podupkávanie nôžkami, rytmické potlesky,“ spomenula.

„Sám Adam povedal, že je veľmi rád, že mohol konečne prísť aj k nám do Banskej Bystrice, lebo vie, čo to pre choré deti znamená,“ povedala Urban a dodala, že spevák, ktorý pravidelne hráva deťom v nemocnici v Bratislave, sa chce v budúcnosti určite vrátiť.

Dôkazom, že sa u nás Adamovi páčilo, bol aj jeho Instagram. „Dnes som bol spraviť malý koncert aj s autogramiádou pre deti na Onkológii v Roosveltovej nemocnici v Banskej Bystrici, pretože oni by inak na môj koncert prísť nemohli. Ďakujem celému personálu za obetavú prácu a úžasné privítanie, deťom za ich krásne úsmevy a darčeky, ktoré pre mňa vlastnoručne vyrobili a Miška Urban za pozvanie. Ďakujem,“ napísal.

Pozrite si v priloženej fotogalérii, ako vyzeral koncert Adama Ďuricu pre malých pacientov!

V OBRAZOCH: Choré detičky v bystrickej nemocnici potešil Adam Ďurica
16
Galéria
Zdroj: archív Márie Laukovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM