Jakub Forgács Rôzne

FOTO a VIDEO: Prvé múry bystrickej autobusky už stoja. Kedy sa dočkáme otvorenia?

Po mesiacoch práce už vidno radikálnu zmenu. Z prachu a sute sa pod Urpínom dvíha nová autobusová stanica. Pozrite, ako aktuálne vyzerá!

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Prvé múry bystrickej autobusky už stoja. Kedy sa dočkáme otvorenia?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Pred pár týždňami sme vám priniesli reportáž zo stavby novej bystrickej autobusovej stanice. Vtedy na mieste bývalej autobusky bolo vidno iba veľký kráter, na viacerých miestach zaliaty vodou. Dnes je však situácia celkom iná a vidno radikálny posun prác.

Pravidelná účasť zástupcu mesta na kontrolných dňoch a dohľad nad výstavbou autobusovej stanice nie sú novinkou. Toho štvrtkového sa však zúčastnil s primátorom mesta aj investor, aby potvrdil, že napriek počiatočným technickým problémom stavebné práce napredujú rýchlym tempom ďalej. Po viac ako tridsiatich rokoch privíta domácich a návštevníkov nová vstupná brána do mesta už koncom apríla 2017.

Výsledkom intenzívnych rokovaní vedenia mesta a spoločnosti Primum o technickom vybavení dopravnej časti autobusovej stanice, má byť ľahká orientácia v aktuálnych autobusových a vlakových spojoch, ako aj moderný dizajn.

„Teší ma, že práce po prechodnom období útlmu nabrali veľmi intenzívne tempo. Po dnešnom rozhovore som optimista a verím, že dodržíme termín, ku ktorému sa investor a zhotoviteľ zaviazali. V súčasnosti rokujeme o štandardoch, ktoré má poskytovať dopravná časť, hľadáme konsenzus s jej prepojením na obchodné priestory. Som presvedčený, že čo najskôr doladíme detaily a cestujúcim poskytneme maximálny komfort,“ hovorí primátor mesta Ján Nosko.

Stavebné práce v týchto dňoch pokračujú výstavbou základov a oporných stien. V priebehu nasledujúcich dní sa začne s navážaním vysokých betónových stĺpov. Obyvatelia mesta tak budú môcť už čoskoro pozorovať, ako rastie do výšky nová autobusová stanica.

„Na začiatku výstavby autobusovej stanice sme natrafili na spodnú vodu, keďže sa nachádzame v blízkosti rieky Hron. Riešenie spočívalo v dvoch variantoch, no nakoniec sme zvolili ten, ktorý je rýchlejší a pre celý objekt výhodnejší. Celá stavba sa preto zodvihne o jeden meter, čo bude aj z hľadiska dizajnu vyzerať lepšie. Funkčnosť ostáva rovnaká, obchody sa nemenia. S otvorením počítame koncom apríla 2017, pretože naši nájomníci a prevádzkovatelia chcú už dnes potvrdiť predaj sezónneho tovaru,“ doplnil na mediálnom brífingu konateľ spoločnosti Primum Ivan Hlaváček.

Aktuálne zábery zo stavby novej autobusovej stanice si môžete pozrieť v našej foto a videogalérii!

Čítajte tiež:

Bystričania sa dočkali: Poklepaním základného kameňa odštartovala výstavba novej stanice

Pocta pre hovorkyňu bystrického Mestského úradu. Sekerešová nominovaná na Hovorcu roka

V OBRAZOCH: Pod Urpínom vyrástli zo zeme múry novej autobusky
28
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
V OBRAZOCH: Pod Urpínom vyrástli zo zeme múry novej autobusky
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM