Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO a VIDEO: Jesenná nádhera na oblohe. Nebo nad Bystricou ovládli šarkany

Šarkany a jeseň k sebe bez pochýb patria. Keď sa naraz stretnú desiatky detí a dospelých, ktorí ich spoločne púšťajú, výsledok sa oplatí vidieť!

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Jesenná nádhera na oblohe. Nebo nad Bystricou ovládli šarkany
Zdroj: On Point

Keď ste v nedeľu predpoludním vyšli na Kalváriu, naskytol sa vám krásny pohľad. Na lúke sa zišli desiatky ľudí, aby spoločne púšťali pestrofarebných šarkanov najrôznejších tvarov a veľkostí. Vidieť ste mohli motýľa, netopiera, klasické aj kúpené kúsky.

Čítajte tiež: Na operáciu odchádzajú so smiechom. Malých pacientov v Bystrici rozveseľujú klauni

Druhý ročník Akcie Šarkanoid prilákal podľa organizátorov na Urpín 27 zúčastnených detí s rodičmi a takmer dvadsiatkou pestrofarebných šarkanov.

„V počiatočnom bezvetrí sa snahy dostať šarkanov do vzduchu podobali skôr na bežecké preteky. Nechýbali pády ani zamotané šnúry – všetko s úsmevom a dobrou náladou,“ uviedli organizátori zo zážitkovej agentúry on-point a dodali: “Šarkanoid, novembrový Lampiónový sprievod, či Vianočná sánkovačka, sú komunitné akcie nášho projektu Otcovia a deti, ktorý má za cieľ stimulovať rodičov k zmysluplnému tráveniu času so svojimi ratolesťami na čerstvom vzduchu.”

To sa potvrdilo najmä v druhej polovici dvojhodinovky so šarkanmi konečne zadul vietor a oblohu zaplavili lietajúci draci najrôznejších tvarov a veľkostí. Bodkou za príjemne strávenými chvíľami v prírode bolo žrebovanie o kartón piva.

Pozrite si krásnych šarkanov nad Bystricou v priloženej foto a videogalérii!

Čítajte tiež: Šľachetný čin Bystričanov s dobrým srdcom. Núdznym pomáhajú nevšednými zbierkami

Zdroj: YouTube.com
V OBRAZOCH: Nad Bystricu vzlietli farebné šarkany
34
Galéria
Zdroj: On Point
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM