Jakub Forgács Hokej

FOTO a VIDEO: Bystrickí hokejisti zdolali dvadsiatku. Doma si schuti zastrieľali

Povinná jazda baranov sa vydarila! Súboj s reprezentačnou dvadsiatkou im priniesol prvé trojbodové víťazstvo. Pozrite, koľko gólov vsietili súperovi!

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Bystrickí hokejisti zdolali dvadsiatku. Doma si schuti zastrieľali
Zdroj: TASR

Od úvodu zápasu boli lepší domáci hokejisti, ktorí prevahu pretavili na dva vedúce góly. Najprv sa ujala strela Ďatelinku spoza kruhu a potom poslal ideálnu prihrávku spoza bránky Tamáši na Wisharta, ktorý si pekne nakorčuľoval z pravej strany a pohotovo zakončil. Hostia mohli znížiť v početnej prevahe o dvoch hráčov, ale Pätoprstý v dvoch šanciach zlyhal a v presilovke o jedného muža neuspel pred Košarišťanom ani Oško.

Mladíci na chvíľu zdramatizovali duel na začiatku druhej tretiny, keď Pataky prepasíroval zblízka puk za brankára Bystrice. Dlho však stav 2:1 netrval, pretože o 51 sekúnd napriahol parádne z pravého kruhu Matoušek a ‚barani‘ viedli znovu o dva góly. Potom spálil dve tutovky pred odkrytou bránkou Truchno, ale presadili sa jeho spoluhráči. V 26. minúte Surový našiel z rohu ihriska v medzikruží Maioneho a bolo 4:1.

V polovici zápasu mali Bystričania veľký tlak, no inkasovali z prečíslenia mladíkov dvoch na jedného, keď Žiak neprihral Heclovi a prestrelil Košarišťana. Ani tento stav dlho netrval. O 42 sekúnd neskôr sa v zápletke pred bránkou zorientoval najlepšie Andrisík a pridal piaty gól svojho mužstva. Na opačnej strane potom zahodil tutovku pred bránkou Vybíral a mohlo ho to mrzieť. Domáci opäť udreli. Mário Lunter síce neuspel pri ľavej žrdi, no obišiel bránku a puk zasunul pri pravej. V 38. minúte bolo už 7:2. Hostia prepadli na obrannej modrej a po prihrávke Surového mal Bortňák pred Durným ľahkú zakončovateľskú pozíciu.

Do tretej tretiny nastúpila dvadsiatka s druhým brankárom Babíkom, s ktorým sa Bystričania trápili. Nedokázali ho prekonať, hoci často strieľali. Na opačnej strane sa dostal do úniku Sloboda, ale ani on nemenil stav. Záverečné dejstvo sa tak napokon skončilo bez gólov.

Čítajte tiež: VIDEO a HLASY: Barani v Bystrici proti Trenčínu. Bodovať však nedokázali

Hlasy po zápase

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: „Bola to pre nás povinná jazda, ale nebolo to jednoduché. Miestami sme dávali mladíkom veľa priestoru. Zápas sme však zvládli podľa predstáv a hlavne bez stresov. Dúfam len, že sme sa nevystrieľali ako minule v Zámkoch a následne sme dali z 50 striel Trenčínu iba dva góly. Každé víťazstvo teší, dvadsiatka je nepríjemný súper, ak sa zo začiatku chytí. My sme si vypracovali náskok, čo bolo dôležité.“

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: „Svedomito sme sa na tento zápas pripravovali. Chlapci teóriu už vedia, ale nevedia ju preniesť do praxe. Bystrica má svoju kvalitu, ale my sa musíme pozerať na náš výkon. Mrzí ma hlavne druhá tretina, v ktorej sme tri či štyri góly dostali do prázdnej bránky, čo sa nám stalo prvýkrát. Predbránkový priestor sme v žiadnom zápase ešte takto neotvorili. Aj preto ma mrzí takáto vysoká prehra. Musíme pracovať od zápasu k zápasu. Hráči si musia zvykať na náročné situácie.“

Zdroj: Huste.tv

HC'05 iClinic Banská Bystrica – HK Orange 20 7:2 (2:0, 5:2, 0:0)

  • Góly: 4. Ďatelinka (Surový, Hickmott), 12. Wishart (Tamáši, Andrisík), 22. Matoušek (Lunter, Češík), 26. Maione (Surový, Buc), 32. Andrisík (Róth), 36. Lunter (Češík, Matoušek), 38. Bortňák (Kafka, Truchno) – 21. Pataky (Pätoprstý, Sloboda), 31. Žiak.
  • Rozhodovali: Valach, Novák – Kollár, Rojík, vylúčení na 2 min: 5:2
  • Presilovky: 0:0
  • Oslabenia: 0:0
  • 1659 divákov
  • B. Bystrica: Košarišťan – Ďatelinka, Ťavoda, Wishart, Maione, Mihálik, Matuškin, Mikuš – Buc, Surový, Hickmott – Kafka, Bortňák, Truchno – Lunter, Češík, Matoušek – Róth, Tamáši, Andrisík – Bezúch
  • HK Orange: Durný (41. Babík) – Grman, Trška, Košecký, Bdžoch, Hain, Jendroľ, Šefčík, Danko – Sloboda, Pätoprstý, Pataky – Žiak, Murín, Hecl – Vybíral, Oško, Liška – Váňa, Koyš, Koziot

Čítajte tiež: VIDEO: Hokejisti bystrickej UMB sa predviedli. Nováčikovi ligy z Prešova nedali šancu

V OBRAZOCH: Barani doma hravo zdolali 20-tku
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM