Monika Obrtalová Kultúra

Festival upriami pozornosť na adrenalínové športy

V sobotu 4. decembra sa na Fakulte humanitných vied Univerzity Mateja Bela uskutoční nultý ročník festivalu amatérskych športových filmov a prezentácií ZEM, VODA, VZDUCH 2010. V 13-tich krátkych filmoch budú predstavené rôzne adrenalínové športy z po

Akciu organizuje Horoklub ŠK UMB Banská Bystrica a Katedra telovýchovy a športu FHV UMB Banská Bystrica. Nultým ročníkom sa rozhodli odštartovať tradíciu, ktorá bude mať za cieľ propagáciu outdoorových športov v banskobystrickom regióne. „Tento festival sa rozhodlo zorganizovať pár nadšencov, ktorí chceli prezentovať ľudí, ktorí sa venujú týmto športom v našom regióne. Ten má veľmi veľký potenciál, aby sa v ňom podobné aktivity vykonávali,“ vysvetľuje Jaroslav Kompán, jeden z organizátorov tejto akcie a pokračuje: „Čo sa týka tvorcov krátkych filmov, sú to všetko Bystričania – amatéri, ktorí budú propagovať svoje obľúbené športy. Aj touto formou chceme motivovať ďalších športovcov, aby počas svojich aktivít robili aj propagačné veci, rôzne krátke filmy.“ Hosťom podujatia bude basejumper Roman Dubský, známy z reklám jedného z mobilných operátorov.

Organizátori majú okrem krátkych filmov pripravené pre návštevníkov aj žrebovanie o množstvo zaujímavých cien, ktoré súvisia s témou festivalu. Diváci tak budú mať možnosť vyhrať tandemový zoskok padákom, splav Hrona, 2-dňový skialpinistický pobyt, ale aj víkendový pobyt v hoteli na Donovaloch s voľným vstupom do wellness centra. Festival sa uskutoční na FHV UMB v miestnosti F 313. Odštartuje o 15:00 hod a potrvá približne do ôsmej hodiny večer. Vstupné je dobrovoľné.

gr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM