Jakub Forgács Rôzne

Farmárske trhy v Bystrici: Dajú si u nás repete? Zistili sme to!

Možnosť nakúpiť si čerstvé ovocie, zeleninu, pečivo, či mäso priamo od pestovateľov a výrobcov na farmárskych trhoch ocenili viacerí Bystričania. Dajú si tieto trhy pod Urpínom repete? Zistili sme to!

Ilustračný obrázok k článku Farmárske trhy v Bystrici: Dajú si u nás repete? Zistili sme to!
Foto: Dominika Handzušová

Farmárske trhy v Banskej Bystrici fungovali od apríla 2014 a to každú sobotu od 7:00 do 13:00. Rozprestierali sa na Námestí Štefana Moysesa. Obchodníci na nich ponúkali tradičné a čerstvé pochúťky, medzi ktorými nechýbali napríklad čerstvé výrobky od pekára, sezónna zelenina a ovocie, mäso i údeniny, ale trebárs aj koláče a sladkosti. Od 1. októbra 2014 sa však farmárske trhy skončili v celom stredoslovenskom okruhu.

Dôvodom zrušenia bolo podľa konateľa spoločnosti Farmárske trhy Vladimíra Novotného to, že na trhoch bolo málo predajcov. Tí si podľa jeho slov našli iné miesta na predaj z dôvodu zmien v zákone, týkajúcich sa predaja na trhoviskách. Zisťovali sme však, či farmárske trhy zavítajú pod Urpín tento rok opäť.

Pre tých, čo si ich minulý rok obľúbili, tu však nie sú dobré správy. „Pre malý záujem sa s farmárskymi trhmi v Banskej Bystrici v roku 2015 zatiaľ nepočíta a rovnako aj v celom stredoslovenskom okruhu,“ povedal pred Bystrica 24 Ivan Počinek zo spoločnosti Farmárske trhy. Ako doplnil, dôvodom je, že reakcia obyvateľstva bola nepostačujúca, pre predajcov bol teda predaj na trhoch nerentabilný a tým pádom sa odhlasovali a nemalo zmysel, aby u nás tento rok boli trhy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM