Jakub Forgács Rôzne Správy

Fantóm bystrického gymnázia opäť v akcii. Pobavil priznaním v štýle Harryho Pottera

Príspevok ako vytrhnutý z príbehu o známom čarodejníkovi boduje. Za pár hodín získal na facebookovej stránke priznaní známej bystrickej školy stovky lajkov.

Ilustračný obrázok k článku Fantóm bystrického gymnázia opäť v akcii. Pobavil priznaním v štýle Harryho Pottera
6
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: TASR

Na bystrickom Gymnáziu Andreja Sládkoviča (GAS) musí byť občas poriadne veselo. Dôkazom je príspevok, ktorý pribudol na stránke priznaní známej školy. Nie po prvýkrát je napísaný v štýle Harryho Pottera, na čo kedysi rovnako vtipne odpovedala samotná riaditeľka školy Iveta Šanderová. Tentoraz anonymný fantóm poukazuje na blížiace sa imatrikulácie, resp. kabu, chystané 16. novembra pre prvákov.

O reakciu sme poprosili aj samotnú riaditeľku školy. „Budem reagovať na našom KABU. Mám tam príhovor ako Dolores (pozn. red.: Dolores Jane Umbridgeová – postava z Harryho Pottera),“ povedala Šanderová s nadhľadom. A teraz úprimne, dokážete odhaliť všetko, o čom „fantóm“ píše? :)

"Týždeň pred slávnostným rozhodovaním triediaceho klobúka prichádzajú z Gaskabanu znepokojivé správy. Dolores po tom ako nahradila riaditeľa Dumbledlhoša (nástupište 9 a 3/4 bolo pomenované podľa jeho prstov) spravila zmeny aj v zástupcovni. Z Ministerstva mágie priviedla posilu a na druhý post prišla osoba z radu profesorov. Prišiel aj nový vyučujúci počtov. Študenti sa proti zmenám vyjadrujú rozpoltivo a na stene priznaní, kde môžu vyčarovať svoje myšlienky, sa čoraz viac a viac ukazujú názory nespokojnosti, klebety, ale aj tajné romantické vyznania.

Ako vieme, tajomná komnata bola znovu otvorená a pre prvákov to nevyzerá vôbec dobre. Tí, ktorí javia známky študentov Slizolinu, už aj požiadali pani profesorku Fabovú o ochranu pred tradičným rituálom, ktorý má ukázať, či žiaci naozaj patria na túto školu. Keďže vieme, že tam vonku číhajú horšie veci ako šľahačka, horčica, farby a verejné vystupovanie za účelom pobaviť ťažko študujúcich mladých ľudí, je znepokojujúce, že niektorí prváci sú pos***í už z toho. Veríme, že táto udalosť prebehne, tak ako ju máme všetci radi, pretože je to o zábave a odreagovaní sa a nie len o učení sa na záverečné skúšky OSČÚ.

Tradície sa musia ceniť a tešíme sa samozrejme aj na akcie ako zápas GAS-Taják v metlobale alebo opekanie pri zakázanom lese. Po obrade sa spoločne presunieme do Deravého kotlíka, kde sa bude podávať tekvicový džús a ďatelinové pivo, ale dávajte si pozor na dementorov, ktorí by z vás nežiadúce látky mohli vycítiť. Samozrejme, neodporúča sa v tom stave lietať na metle. Veríme, že nás čaká skvelý večer plný zábavy a kúziel. Prváci, užite si to budete na to spomínať v dobrom, alebo neposlúchajte a čakajú vás časy plné temnej mágie."

V priloženej fotogalérii si pozrite aj to, ako vyzerala živá reťaz, ktorú v marci vytvorili pred GASkom učitelia spolu so žiakmi!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM