Jakub Forgács Šport

Fantastické kúsky mladého Bystričana (27): Z toho, čo dokáže na bicykli, tuhne krv v žilách VIDEO

Niekto sa rád venuje futbalu, iný si radšej zahrá tenis... Mladý Banskobystričan si však ako svoje hobby vybral skutočne adrenalínovú zábavku. Presvedčí vás o tom vo VIDEU, v ktorom zachytil parádne kúsky na bicykli priamo v našom meste a jeho okolí.

Ilustračný obrázok k článku Fantastické kúsky mladého Bystričana (27): Z toho, čo dokáže na bicykli, tuhne krv v žilách VIDEO
Zdroj: YouTube.com

Banskobystričan Martin „Kochi“ Kochaník (27) pred rokmi začínal s biketrialom, ktorý sa podľa jeho slov neskôr ukázal byť skvelým základom pre všetky ďalšie bicyklové disciplíny. Po čase začal vyhľadávať niečo dynamickejšie a rýchlejšie, tak sa dostal ku zjazdom – freeride / downhill. Momentálne sa stále aktívne venuje biketrialu, freeride-u a občas si to spestrí aj endurom, alebo cestnou cyklistikou.

Skoky na Urpíne aj v uliciach

To, čo tento mladík dokáže na bicykli, si teraz môžete pozrieť v jeho najnovšom videu, ktoré uzrelo svetlo sveta iba pred pár dňami. Pri niektorých jeho kúskoch, ktoré v ňom predvádza, vám bude priam tuhnúť krv žilách.

„Toto video bolo natočené prevažne v Banskej Bystrici a jej okolí. Na freeride záberoch môžete vidieť lokálne trate alebo samostatné skoky na Urpíne a na Panskom diely. Na trialových záberoch je vidieť ulice z rôznych častí Banskej Bystrice. Do videa som pridal aj pár záberov z mojich cyklovýletov v zahraničí,“ povedal pre spravodajský portál Bystrica 24 Kochi.

„Video zachytáva posledných pár rokov môjho progresu na bicykli, takže sú v ňom aj staršie zábery. Najstarší je asi z roku 2012 a najnovší z roku 2015,“ pokračoval so slovami, že takéto veľké časové rozmedzie je hlavne preto, lebo video bolo natáčané viac-menej pasívne a po kúskoch. „Je to totiž veľká otrava nosiť so sebou stále kameru,“ doplnil Kochi.

Bez vážnejšieho zranenia

Ako sme dozvedeli, za 11 rokov, čo jazdí na bicykli, našťastie nemal žiadne vážnejšie zranenia, čo je pri tomto športe trochu neobvyklé. „Nikdy žiadne zlomeniny ani nič podobné. Iba jednoduché a povrchové zranenia,“ spomenul s tým, že, v súčasnosti jazdí na bicykli stále pomerne často. Cez sezónu je to minimálne raz do týždňa a v zime podľa chuti.

„Touto cestou sa chcem hlavne poďakovať mojim kamarátom, za ich pomoc pri natáčaní tohto videa. Bez nich by toto krátke video nikdy nevzniklo,“ dodal na záver Kochi.

Pozrite si poriadne adrenalínové video tohto šikovného Bystričana v našej videogalérii!

Čítajte tiež:

V Bystrici vyrastá ďalší talent v chôdzi: Vzorom Lucie je Matej Tóth, až takýto pozor dala na jeho podpis na ruke

Parádne kúsky mladého Bystričana: Pozrite, čo dokáže na bicykli
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM