Jakub Forgács Iné športy

Fantastická Vlhová: Pretekárka Dukly vyhrala vo fínskom Levi prvý slalom sezóny

Petra Vlhová sa stala víťazkou prvého slalomu v sezóne. V tesnom súboji zdolala jej najväčšiu súperku Mikaeulu Shiffrinovú.

Ilustračný obrázok k článku Fantastická Vlhová: Pretekárka Dukly vyhrala vo fínskom Levi prvý slalom sezóny
19
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová vyhrala v sobotu úvodný slalom sezóny Svetového pohára. Vo fínskom Levi o rovnú desatinu zdolala superfavoritku, americkú šampiónku Mikaelu Shiffrinovú. Tretia skončila s výrazným odstupom 1,35 s Švajčiarka Wendy Holdenerová. Veronika Velez-Zuzulová neštartovala pre zranenie.

Vlhová slávila svoj tretí triumf kariéry v SP, zaregistrovala svoje 18. umiestnenie v prvej desiatke pretekov SP a po siedmy raz sa dostala na pódium. „Som veľmi šťastná, je to úžasné. Bolo naozaj ťažké zdolať Mikaelu Shiffrinovú. Je rýchla silná a o to viac to považujem za veľký deň,“ povedala v cieli do mikrofónu moderátorky Vlhová.

Shiffrinovú zdolala druhýkrát po sebe v priamom súboji ako vôbec prvá pretekárka od čias, keď Američanka nastúpila na svoju fenomenálnu púť Svetovým pohárom. Predtým sa to Slovenke podarilo vo finále uplynulej sezóny v marci, keď ju o 24 stotín pokorila na jej domácom svahu v Aspene.

V OBRAZOCH: Vlhová vyhrala vo fínskom Levi prvý slalom sezóny
19
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM