Michal Majer Kultúra

Eyes of Azrael to na krste svojho CD roztočili

Bystrická metalová kapela Eyes of Azrael len pred pár dňami úspešne pokrstila svoj debutový album Flowers v jednom z domácich klubov. Za krstných otcov si prizvala svojich fanúšikov a blízkych kamarátov, ktorí hudobníkov v tomto štýle len podporujú.

Undergroundový štýl hudby oživila v meste pod Urpínom pätica chlapcov v zložení Kubo (scream, vocal), Yude (guitar, vocal), Kozmo (bassguitar), Shimby (guitar) a Dubák (drums). Po viacerých úspešne odohraných koncertoch nielen na domácej scéne, ale aj mimo Banskej Bystrice, sa rozhodli pre vydanie svojho prvého albumu. Ten predstavuje CD s názvom Flowers a 9 skladieb v štýle metal a metal-core. „Krst tohto albumu bol akýmsi vyvrcholením našej tour po Slovensku. Zakončili sme ju doma, a preto sa patrilo nejako to osláviť,“ objasnil jeden z členov kapely Shimby.

Skupina Eyes of Azrael odštartovala svoju „Annoying Coreing tour“ ešte začiatkom septembra v Martine. Koncerty v miestnych kluboch potom pokračovali aj v Ružomberku, Prešove, Košiciach, Bratislave, Nitre či Veľkom Krtíši. Spoločnosť im robili predkapely hrajúce podobný štýl hudby – Lost in Mind a The Comedown. Tie sa takisto zúčastnili krstu spomínaného albumu. „CD sme postavili do uličky medzi fanúšikov a poprosili sme ich, nech ho rozdupú čo im len sily budú stačiť. To čo nastalo potom, keď sme znova začali hrať, sa dá prirovnať k peklu,“ opísal svoje pocity krátko po skončení celej akcie Shimby a na záver dodal:// „Bystrica opäť raz nesklamala a dokázala nám, že tu žijú ľudia, ktorí majú radi tvrdú hudbu a vedia sa výborne zabávať.“//

moo Foto: archív kapely

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM