Stanislav Černák Krimi

Exkluzívna spoveď o dráme v Sydney: Marcela prehovorila o hrôze priamo z Austrálie!

Desivý čin, ktorý sa v pondelok udial v austrálskom Sydney, šokoval celý svet. Priamo z tohto austrálskeho mesta prehovorila exkluzívne pre náš spravodajský portál Marcela, ktorá v Sydney dlhodobo žije.

Ilustračný obrázok k článku Exkluzívna spoveď o dráme v Sydney: Marcela prehovorila o hrôze priamo z Austrálie!
Zdroj: Dnes24.sk

Austrália sa stále spamätáva z veľkého šoku. V pondelok vbehol do kaviarne v centre Sydney Man Haron Monis (†49). A začala sa rukojemnícka dráma, ktorá vydesila nielen Austrálčanov, ale celý svet.

Tento iránsky prisťahovalec hlásiaci sa k islamu totiž celé hodiny zadržiaval desiatky rukojemníkov. Do akcie bolo nasadených množstvo policajtov. Zadržiavanie ľudí trvalo napokon až 16 hodín. Dráma si vyžiadala tri obete, medzi ktorými bol aj samotný páchateľ.

Exkluzívne svedectvo

Zvolenčanka Marcela Hrčková, ktorá dlhodobo žije a pracuje u protinožcov, bola v tom čase v práci a spokojne si popíjala za počítačom svoju rannú kávu. Toto ráno však napokon nebolo také ako obyčajne. Zimomriavky jej začali prebiehať po tele krátko po telefonáte, ktorý obdržala jej známa. „Zrazu kolegyňa mala telefonát, aby si na internete pozrela živé vysielanie jedného z programov, že sa niečo deje na Martin Place,“ začala svoje exkluzívne rozprávanie o hroznej dráme pre náš portál sympatická Marcela.

Na jej pracovisku zrazu nastal mimoriadny rozruch. „Okamžite sme sa zbehli okolo nej. V tom vošla ďalšia kolegyňa a vyplašená začala rozprávať, že bola v jednom z obchodov na Martin Place, keď dovnútra vbehla polícia a kričali, že všetkých musia evakuovať. Všetci sa vyplašene ponáhľali vonku, kde pri tom miňali inkriminované miesto, kaviareň Lindt Cafe, kde kolegyňa videla ruky jedného z rukojemníkov na výklade…“

Všetci v napätí

Ešte skôr ako mladej Zvolenčanke prezradila jej kolegyňa všetky podrobnosti, už média vysielali prvé informácie všade na internete ako „breaking news“. Marcela a spol. hneď začali zisťovať ďalšie podrobnosti a detaily, čo sa vlastne deje. „Celá škola, kde pracujem. bola v neustálom napätí a sledovali sme všetky správy ohľadom toho. Všetci boli v strese a očakávaní,“ pokračovala v opisovaní nepríjemných chvíľ Marcela.

Ako povedala, tak v Sydney nie je bežnou vecou, že kaviareň sa môže stať terčom takéhoto hrozného útoku. „Iste každému prebehlo hlavou, že sa to mohlo stať aj jemu, hocikde inde v meste, v jeho obľúbenej kaviarni.., v takej chvíli sa človek necíti v bezpečí a vythrne ho to z denného rituálu. Pokoj nedodali ani nepotvrdené správy, ktoré sa objavovali na internete, že útokom môže byť niekoľko lokalít v meste a že sú tam rozmiestnené bomby. Našťastie sa tieto správy nepotvrdili,“ doplnila.

Preukázali spolupatričnosť

Podľa informácií, ktoré nám poskytla M. Hrčková, bolo uzavretých v meste niekoľko ulíc, taktiež budovy a kancelárie, ktoré boli v tesnej blízkosti miesta útoku boli varované, aby ľudia v nich neopúšťali svoje miestnosti a zdržiavali sa ďalej od okien.

V austrálskom Sydney po dráme vládne smútok a zdesenie. Obyvatelia tohto mesta však ukázajú, že im vôbec nie je ľahostajné, čo sa v ich meste odohralo a preukazujú obdivuhodnú ľudskú vzájomnosť. „Dnes bolo Martin Place plné ľudí, ktorí prišli vyjadriť sústrasť. Bolo fakt veľmi dojemné vidieť spolupatričnosť a sympatie cudzích ľudí voči obetiam a pozostalým z rodín,“ zakončila svoje svedectvo priamo z Austrálie Marcela.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM