Monika Obrtalová Rôzne

Eurofondy pomáhajú v BBSK pri rekonštrukcii ciest

V Banskobystrickom samosprávnom kraji sa aj vďaka eurofondom realizujú už štyri projekty zamerané na rekonštrukciu a modernizáciu ciest. Posledné stavenisko projektu Modernizácia a rekonštrukcia cesty Lučenec – Trenč, Križovatky II/585, III/0718, pre

Cieľom projektu je rekonštrukcia a modernizácia úsekov ciest II. a III. triedy za účelom zvýšenia bezpečnosti, zlepšenia priepustnosti dopravy a dostupnosti obcí. Zvýši sa kapacita križovatky, v jej priestore a v ostatných vybratých úsekoch ciest sa zmodernizuje kryt vozovky a odstránia sa nežiaduce vplyvy na životné prostredie. Prestavbou priesečnej križovatky v úseku cesty II/585 sa odstráni kritický nehodový úsek. Projekt bude financovaný z Regionálneho operačného programu, opatrenie 5.1 Regionálne komunikácie zabezpečujúce dopravnú obslužnosť regiónov. Schválený rozpočet projektu je 3 815 411 eur, z toho spolufinancovanie BBSK predstavuje 635 512 eur.

Už od vlani sa v BBSK realizuje projekt Rekonštrukcia cesty III/06647 Ráztoka a III/06657 Nemecká na posilnenie vybavenosti územia, 3. mája tohto roku sa odovzdalo stavenisko zhotoviteľovi projektu Modenizácia a rekonštrukcia ciest II/531 Pavlovce – Rimavská Sobota, II/571 Pavlovce – Abovce a III/571041 Lenartovce a 25. mája.2011 zho­toviteľovi projektu Modernizácia a rekonštrukcia cesty II/526 Kriváň – Hriňová, II/529 Hriňová – hr. okr. DT/BR, II/526 Hriňová – Látky na posilnenie vybavenosti územia.

Zdroj: Úrad BBSK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM