Rôzne Správy

Eurobankovky s Pamätníkom SNP sú vypredané. Toto však zberateľov poteší

Múzeum Slovenského národného povstania v Bystrici vydalo v limitovanom náklade 5000 kusov 0 Euro Souvenir bankoviek. Pre enormný záujem všetky objednávky vybaviť nedokázalo.

Ilustračný obrázok k článku Eurobankovky s Pamätníkom SNP sú vypredané. Toto však zberateľov poteší
17
Galéria
Zdroj: NUNOFI

Vydávanie oficiálnych Euro Souvenir bankoviek, na ktorých sú zobrazované najznámejšie kultúrne a historické pamiatky alebo turisticky zaujímavé lokality jednotlivých krajín, začalo úspešne v roku 2015 vo Francúzsku. Odvtedy sa s obrovským úspechom rozšírilo do ostatných krajín Európy. Tento koncept v roku 2018 prišiel aj na Slovensko. Múzeum Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici začiatkom mája vydalo svoju prvú 0 Euro Souvenir bankovku s motívom Pamätníka SNP, v popredí ktorého je situovaný tank LT vz. 38, ktorý úspešne zasahoval do bojov počas SNP.

„Múzeum Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici vydalo v limitovanom náklade 5000 ks 0 Euro Souvenir bankoviek, z ktorých sa tri tisíc kusov vypredalo 8. mája 2018 pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom za rekordný čas 2 hodiny 15 minút,“ uviedol Dalibor Lesník z marketingu Múzea Slovenského národného povstania.

Ďalších 1000 ks je určených pre zahraničný trh. Ostatných 1000 kusov bolo rozoslaných na základe e-mailových objednávok na Slovensko a do Českej republiky. „Vzhľadom na enormný záujem (viac ako 2500 e-mailových žiadateľov), Múzeum SNP vyhovelo len 350 žiadateľom, nakoľko sme „zrovnoprávnili“ žiadateľov zo Slovenska a Čiech s tými, ktorí osobne prišli do areálu Pamätníka SNP dňa 8. mája a zakúpili si maximálne 3 kusy bankoviek. Žiadateľom, ktorí nás kontaktovali e-mailovou formou, sme vyhoveli podľa poradia, v akom objednávky prichádzali. Ostatné objednávky zostanú nevybavené,“ pokračoval Lesník

Ako dodal, vzhľadom na veľký záujem verejnosti na Slovensku a v zahraničí, Múzeum SNP plánuje vydať aj ďalšie edície bankoviek. Zberatelia a návštevníci sa tak môžu tešiť na ucelenú zbierku jednotlivých limitovaných edícií bankoviek.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z predaja limitovanej edície 0 Euro Souvenir bankovky s motívom Pamätníka SNP!

V OBRAZOCH: Predaj nulovej eurobankovky spôsobil doslova malé šialenstvo
17
Galéria
Zdroj: Múzeum SNP
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM