Jakub Forgács Rôzne

Emma Drobná, Družina a kolobežky. Maratón, aký sme v Bystrici ešte nezažili

Centrum Banskej Bystrice zažije podujatie, aké sa len tak nevidí. Šľachetná myšlienka rozhýbe ľudí na vskutku nevšednom maratóne. Nebude chýbať ani atraktívny program!

Ilustračný obrázok k článku Emma Drobná, Družina a kolobežky. Maratón, aký sme v Bystrici ešte nezažili
Zdroj: TASR

Vo štvrtok o 16:30 sa na Námestí SNP v Banskej Bystrici dočkáme jedinečnej akcie. Charitatívny kolobežkový maratón Dobrák od kosti je sprievodným kultúrno-športovým podujatím benefičného kolobežkového maratónu 1000 km s Dobrákmi od kosti (05. – 17. septembra 2016, Košice – Praha), zameraného na podporu Národného registra darcov kostnej drene SR.

V rámci programu Dobrák od kosti v Banskej Bystrici, ktorý bude moderovať Tomáš Juríček, svojim vystúpením nezištne kampaň podporia Emma Drobná, Massriot a Robo Šimko, skupina Družina a ďalší. Zároveň si aj vy môžete vyskúšať atraktívne animácie na športových kolobežkách.

1000 km s Dobrákmi od kosti je etapová propagačná kolobežková jazda ambasádora projektu “Dobrák od kosti” extrémneho športovca Vojtecha Špišáka a jeho kolegu Petra Filipca z ČR, ktorý v minulosti úspešne podstúpil transplantáciu kostnej drene, ktorá mu zachránila život.

Podujatie navštívi osem slovenských a šesť českých etapových miest, v ktorých bude prebiehať sprievodný kultúrno-športový program, zameraný na prezentáciu a propagáciu myšlienok a cieľov kampane (Košice, Prešov, Poprad, Brezno, Banská Bystrica, Nitra, Bratislava, Trenčín, Zlín, Ostrava, Olomouc, Brno, Svitavy, Pardubice, Praha).

Čítajte tiež:

Lákadlá najbližších siedmich dní v kocke: 10 NAJ akcií v Banskej Bystrici

FOTO: Bystrické ulice zaplnili maratónski bežci. Zábery z veľkého športového sviatku

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Banskej Bystrice
12
Galéria
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM