Monika Obrtalová Rôzne

Dzurinda ukáže veľvyslancom banskobystrický región

Minister zahraničných vecí Slovenskej republiky Mikuláš Dzurinda predstaví veľvyslancom akreditovaným na Slovensku možnosti investovania a ekonomického rozvoja banskobystrického regiónu.

V Banskobystrickom kraji bude v piatok a sobotu 23. a 24. septembra na pozvanie ministra zahraničných vecí Mikuláša Dzurindu stretnutie vedúcich diplomatických misií. Zámerom stretnutia je oboznámiť predstaviteľov 34 krajín, v súvislosti s ambíciou vlády Slovenskej republiky posilňovať ekonomickú diplomaciu, s možnosťami investovania v regióne a prezentovať im ekonomické podmienky tejto oblasti.

V piatok diplomati navštívia kremnickú mincovňu a Banskú Bystricu, kde na radnici spolu s ministrom Dzurindom absolvujú prezentáciu mesta ako vhodnej investičnej lokality. Účasť na prezentácii prisľúbilo sedem firiem. Svoje úspechy veľvyslancom predstavia Kúpele Sliač, Grand Power Banská Bystrica, Biotika Slovenská Ľupča, Železiarne Podbrezová, Letisko Sliač, Envigeo Banská Bystrica a Pivovar Urpín. V sobotu navštívia veľvyslanci firmu Way Industries v Krupine, ktorá v meste vyrába celosvetovo uznávané systémy Božena. V regióne, ktorý je známy krásnou prírodou aj historickými pamiatkami, si veľvyslanci pozrú aj dve kultúrne zaujímavosti – múzeum vo Svätom Antone a mesto Banská Štiavnica.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM