Jakub Forgács Krimi

Dych vyrážajúce zistenie na bystrickej železnici: Nafúkal rušňovodič, signalista aj ďalšia pracovníčka!

Podľa slov polície pri dychovej skúške v Banskej Bystrici zistili alkohol až u troch pracovníkov železničnej dopravy. Okamžite boli odstavení od ďalšej pracovnej činnosti. Tu sú ďalšie podrobnosti!

Ilustračný obrázok k článku Dych vyrážajúce zistenie na bystrickej železnici: Nafúkal rušňovodič, signalista aj ďalšia pracovníčka!
Zdroj: Dnes24.sk

V rámci bezpečnostno-preventívnych akcií polícia každoročne vykonáva kontroly aj na železničných priecestiach, či priamo na staniciach a kontrolám sa nevyhnú ani samotní pracovníci železničnej dopravy. „Zdá sa, že takéto kontroly sú na mieste, v sobotu policajti odhalili troch pracovníkov pod vplyvom alkoholu,“ uviedla Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.

„Rušňovodičovi a signalistovi z Banskej Bystrice a jednej ďalšej pracovníčke v Banskej Bystrici policajti zistili ráno okolo deviatej pri dychovej skúške pozitívny výsledok, od 0,17 mg/l do 0,23 mg/l,“ pokračovala hovorkyňa.

„Okamžite boli odstavení od ďalšej pracovnej činnosti a polícia bude tieto skutky objasňovať ako priestupky podľa zákona o dráhach, v jednom prípade na úseku ochrany pred alkoholizmom a inými toxikomániami,“ povedala Baloghová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM