Jakub Forgács Iné športy

Dvojnásobná olympijská víťazka Kuzminová varuje: Saganov výsledok nesmie padnúť do zabudnutia

Triumf Petra Sagana neušiel ani zlatej biatlonistke Nasti Kuzminovej. Dúfa, že majstrovské zlato nášho cyklistu pomôže aj iným športom a varuje...

Ilustračný obrázok k článku Dvojnásobná olympijská víťazka Kuzminová varuje: Saganov výsledok nesmie padnúť do zabudnutia
Zdroj: TASR

Dvojnásobná olympijská víťazka, biatlonistka Anastasia Kuzminová dúfa, že majstrovské zlato cyklistu Petra Sagan pomôže aj iným športom. „Pre mňa je zásadné, aby sa jeho úspech primerane využil a aby z neho vyťažila najmä naša mládež a deti,“ povedala. „Saganovo zlato považujem za vynikajúci, krásny výsledok, no nesmie padnúť do zabudnutia,“ doplnila.

Kuzminová naráža hlavne na to, čo všetko sa stalo po jej dvoch zlatých medailách na ZOH. „Slovenský šport z mojich úspechov veľa nevyťažil, podmienky na športovanie sa nezlepšili. V biatlone vidíme, ako sa v zahraničí pracuje, aké areály sa využívajú, aké vyspelé strediská na vrcholový šport pribúdajú. Za týmto trendom výrazne zaostávame,“ pokračovala s tým, že každý jeden úspech slovenského športovca by sa mal zhodnotiť. Ak získal Sagan zlato, tak by nemal pomôcť len cyklistike.

V súvislosti so zlatom Sagana výsostne zaujíma Daniela Kuzmina, manžela i trénera Anastasie, aj tvorba nového zákona o športe. „Ja si zatiaľ kladiem otázky, prečo o zákone len počúvam a vôbec mi nie je jasné, ako to bude fungovať. Prečo sa pri jeho tvorbe nepýtali aj samotných športovcov, aký majú oni názor. My zatiaľ o zákone iba rozprávame, ale svet sa hýbe a vyrastajú také areály, aké môžeme len závidieť. Úspech Petra Sagana je výnimočný, rovnako ako medaily každého jedného slovenského športovca. My biatlonisti, konkrétne Nasťa, bicykel v tréningoch nevyužíva, pretože štruktúra pohybu je odlišná,“ povedal a dodal, že radi však zatlieskajú takémuto úspechu, Sagan si ho nepochybne zaslúžil.

Čítajte tiež:

Víťazstvo Sagana na MS strhlo aj chodca Tótha: Týmito slovami okomentoval úspech hviezdneho cyklistu

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM