Marcel Páleš Samospráva

Dva najväčšie mínusy v kraji: TOTO podľa Kotlebu generuje neskutočné problémy!

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba prezradil, čo považuje za naj mínusy v našej župe. Ako šéf VÚC povedal, s jeho spolupracovníkmi sa im podarilo pomenovať dva najväčšie problémy kraja.

Ilustračný obrázok k článku Dva najväčšie mínusy v kraji: TOTO podľa Kotlebu generuje neskutočné problémy!
Foto: Marcel Páleš

V zasadačke Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja prebehla tlačová konferencia, ktorú zvolal župan Marián Kotleba. Jednou z oblastí, ktorej sa šéf VÚC dotkol, bolo aj pomenovanie najväčších problémov samosprávy, ktoré je potrebné riešiť.

Autobusová doprava a regionálna správa ciest

Kotleba sústredil pozornosť na dve oblasti, ktoré podľa neho spôsobujú nemalé problémy. „Môžem vám zodpovedne povedať, že za tých dvadsať dní vo funkcii sme identifikovali dva najväčšie problémy nášho kraja, a to je autobusová doprava a regionálna správa ciest. Jednoducho, tieto dve oblasti nám generujú neskutočné problémy,“ načrtol župan.

Ako ďalej uviedol, hľadajú riešenia a veľmi intenzívne pracujú najmä s Regionálnou správou ciest, kde môžu sami vstupovať do vedenia spoločnosti, keďže sú jediný akcionár. „A nielen že sa snažíme zefektívniť výkon činnosti Regionálnej správy ciest, ale trocha sme sa pozreli aj spätne na hospodárenie Regionálnej správy ciest v období pred mojím nástupom do funkcie,“ podotkol Kotleba.

Trestné oznámenie

Ako sme vás už informovali, vedenie Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) podáva trestné oznámenie vo veci porušovania pravidiel pri správe cudzieho majetku. Podľa Kotlebu došlo na základe analýzy k celkovej škode 1,7 milióna eur v neprospech Banskobystrického samosprávneho kra­ja.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM