Jakub Forgács Futbal

Duklisti cestovali na prvý jarný zápas do Bratislavy: Mladé mužstvo narazilo na dobre pripravený Slovan

Po zimnej prestávke sa v Corgoň lige hralo prvé jarné kolo. Na trávniku úradujúceho majstra ligy Slovanu Bratislava mladí neskúsení bystrickí futbalisti iba so cťou vzdorovali favoritovi.

Ilustračný obrázok k článku Duklisti cestovali na prvý jarný zápas do Bratislavy: Mladé mužstvo narazilo na dobre pripravený Slovan
Zdroj: Webnoviny.sk

Úradujúci majster a jesenný líder ŠK Slovan Bratislava vstúpil do jarnej časti futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 víťazstvom 2:0 nad Duklou Banská Bystrica. Skóre sobotňajšieho stretnutia na Pasienkoch otvoril v 10. minúte guinejský technik Seydouba Soumah, ktorý bol v 59. minúte aj pri zrode gólovej akcie kapitána Igora Žofčáka.

Bystričania iba so cťou vzdorovali favoritovi

Dukla prišla do Bratislavy s mladým neskúseným mužstvom, ktoré sa ani nestihlo poriadne „oťukať“ a od 10. minúty prehrávalo. Po peknej priamočiarej akcii naservíroval Grendel do tutovky Soumahovi a ten prízemnou strelou nedal Budinskému šancu – 1:0. Predtým bol v dvoch dobrých šanciach Peltier, do tretice v 17. minúte nedočiahol na Bagayokov strieľaný center a epizódne sa o slovo prihlásili hostia. Z ich ofenzívnej snahy však vyžmýkali iba sériu rohov, ktoré pre Slovan neznamenali veľké nebezpečenstvo. Na stave nič nezmenil ani tvrdý pokus Slančíka, ktorý musel Perniš vyboxovať na roh. Po pol hodine sa opäť Slančík ocitol v dobrej šanci, ale vystrelil slabo. Domácich vedenie uspokojilo a prvopolčasové dianie sa utopilo v priemere, na ďalšie šance čakali diváci márne.

Takmer štvrťhodinu trvalo obom mužstvám, kým sa prebrali z letargie, no akcia z 59. minúty ľuďom na tribúnach konečne priniesla úsmev na tvár. Hráč zápasu Soumah sa v strede poľa typickým spôsobom preštrikoval cez troch protihráčov a prihrávkou našiel Žofčáka. Kapitán Slovana mal dostatok času, aby umiestnil loptu presne k pravej žrdi – 2:0. Zápas však po tomto momente znova zapadol po pokojného tempa. Slovan aj bez Gorosita, Milinkoviča, Vitteka a Fořta získal povinné tri body, ale herne nepredviedol výkon, ktorým by mal pritiahnuť diváka. Bystričania na viac nemali, v rámci svojich možností so cťou vzdorovali topfavoritovi na titul.

Slovan Bratislava – Dukla Banská Bystrica 2:0 (1:0)

  • Góly: 10. Soumah, 59. Žofčák.
  • Rozhodoval: Chmura
  • ŽK: Kolčák – Podstavek
  • 1 918 divákov.

Zostava Slovana: Perniš – Bagayoko, Kolčák, Niňaj, Josimov – Kladrubský – Žofčák, Grendel (81. Hudák), Soumah – Halenár (72. Bagi), Peltier (85. Mészáros) Zostava Banskej Bystrice: Budinský – Vajda, Nosko, Podstavek (73. Teixeira) – Ľupták, Považanec (84. Plavšič) – Kliment, Chrien, Peňaška (73. Savič) – Rejdovian, Slančík

Dukla cestovala na prvý jarný zápas do Bratislavy: Domov sa Bystričania vrátili
8
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM