Michal Majer Futbal

Dukla zachraňovala bod 7 minút pred koncom

Futbalisti Banskej Bystrice opäť potvrdili, že jarná časť je pre nich ako zakliata. Zranených hráčov náhradníci plnohodnotne zastúpiť nedokážu a tak Dukla stráca body aj s outsidermi. Medzi nich možno zaradiť aj jej dnešného súpera, Zlaté Moravce, kt

Dukla B. Bystrica – Vion Zlaté Moravce 1:1 (0:1)

Góly: 83. Jakubko – 38. Candrák. Rozhodca Šuniar, ŽK: Adámik – Pavlenda, 1540 divákov //
Dukla B. Bystrica:// Pindroch – Poljovka, Adámik (29. Hlinka), Kupčík (36. Turňa), Brašeň – Pančík, Pleva, Prekop (46. Pečovký), Hučko – Jakubko, Uškovič
//Vion Zlaté Moravce:// Kuciak – Pavlenda, Janečka, Majerník, Chren (82. Farkaš) – Orávik (60. Žilák), Hruška, Babic, Brčák – Candrák, Pavelka (74. Tomášek)

V prvom polčase sa na domácich nalepila smola. Aj si ju trochu zaslúžili, pretože proti tabuľkovému susedovi začali príliš vlažne a nevynútili si čo len miernu prevahu. Dve vynútené striedania po zraneniach stopérov Adámika a Kupčíka spôsobili aj kiks v obrane, v 38. min po nahrávke Babica sa v súboji s nerozohriatym náhradníkom Turňom presadil Candrák a technickou strelou obstrelil Pindrocha v bránke. Dukla veľa v prvom polčase neukázala, o to viac ju mohla mrzieť nevyužitá príležitosť Jakubka v 7. min po centri Hučka, ktorá skončila len na tele brankára Kuciaka. Hostia pôsobili na Štiavničkách sympaticky útočne a aj keď v kombináciách nejako neoslnili, úplne sa domácim vyrovnali, ba ich aj prinútili občas brániť sa takmer so všetkými hráčmi. Už v 6. min Hruška pohrozil v nádejnom postavení, po štvrťhodine Brčák poslal hlavou loptu ponad a v samom polčasovom závere Babic namieril trestný kop z diaľky do brankára Pindrocha.

Po zmene strán silnela túžba Dukly vyrovnať a mali k tomu aj veľmi blízko po Uškovičovej nahrávke, ktorú Jakubko v bezprostrednej blízkosti bránky minul. Ešte bližšie k ďalšiemu gólu, ak by trafil bránku, mal však Candrák v 52. min po chybe Turňu. Aj Brašeňova možnosť v 58. min nenašla správny smer, o dve minúty neskôr v takmer rovnakej situácii mu zasa zabránil skórovať Kuciak. S pribúdajúcimi minútami bolo čoraz horúcejšie v šestnástke hostí, domácim však vždy niečo chýbalo k presnejšiemu zakončeniu. Postupne dospeli do zúfalstva prameniaceho z bezmocnej snahy vyrovnať, až prišla v 83. min typická akcia Jakubka, ktorého nezastavil Majerník a strelou k vzdialenejšej pravej žrdi prekonal Kuciaka.

Zdroj: TASR

Dukla zachraňovala bod 7 minút pred koncom
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM