Michal Majer Futbal

Dukla vyhrala nad lídrom tabuľky

V 8. kole futbalovej Corgoň ligy sa futbalisti Banskej Bystrice predstavili na domácom trávniku proti lídrovi súťaže zo Senice. Na mimoriadne ťažkom premočenom teréne dokázali hráči Dukly prekvapivo dobre kombinovať a nakoniec dotiahli zápas do víťaz

** Dukla Banská Bystrica – FK Senica 1:0 (1:0)** Góly: 43. Seye. Rozhodca: Kružliak, ŽK: Gajdoš (B. Bystrica), 1714 divákov

Dukla Banská Bystrica: Boroš – Brašeň, Adámik, Vajda, Savič – Pečovský- M. Pančík, Gajdoš (71. Hlinka), Hučko – Seye (73. Hesek), Pich (90. Považanec)

FK Senica: Bolek – Merzič, R. Pilár, J. Gajdošík, Lukšík – Juhász, Wijlaars (86. Križko) – Jaroslav Diviš, T. Kóňa, Belák (77. Szegedi) – O. Smetana (81. Faldyna)

Úvod na upršaných Štiavničkách patril tichej spomienke na bývalého slovenského reprezentanta, trénera a funkcionára Dukly Petra Dzúrika, ktorý vo štvrtok 8. septembra prehral boj so zákernou chorobou. Smutná udalosť akoby v začiatku poznačila aj nasadenie oboch mužstiev na ťažkom a rozmočenom teréne. Oba kolektívy začali opatrne, výraznejšiu snahu po lopte však ukázali domáci. Hostia pohrozili brankárovi Borošovi v 4. minúte, ale Smetana na hrote útoku Záhorákov prestrelil z blízka. V ďalšom priebehu hry Dukla držala iniciatívu, ale hráči často kombinovali a na rozmočenom trávniku nedokázali prekvapiť disciplinovanú obranu lídra tabuľky. Seničania kapitulovali až v 43. minúte, keď druhý rohový kop domácich nacentroval do šestnástky Gajdoš a Seye hlavou otvoril skóre zapasu.

Do druhého polčasu, ktorý sa začal so štvrťhodinovým oneskorením spôsobeným výpadkom elektrického prúdu na jednom zo stožiarov umelého osvetlenia, razantnejšie vykročili hostia. Na podmočenom trávniku ani iniciatívnejší Seničania nevedeli nájsť účinnú zbraň a tak uzimení diváci videli hráčov pohybovať sa len medzi šestnástkami. Napriek tomu sa nedala na oboch stranách uprieť snaha o rýchly futbal, chýbal však moment prekvapenia korunovaný gólom.

Zdroj: TASR

Dukla vyhrala nad lídrom tabuľky
1
Galéria
bbsenica
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM