Michal Majer Futbal

Dukla v poslednom zápase remizovala

Futbalisti Banskej Bystrice zohrali posledný zápas tejto sezóny proti novému majstrovi zo Žiliny. V zápase, v ktorom už v podstate o nič nešlo, zaujala najviac rozlúčka trénera Jankecha so Štiavničkami.

Dukla B. Bystrica – MŠK Žilina 1:1 (1:0) Góly: 29. Turňa – 73. Piaček. Rozhodca Kružliak, ŽK: Hlinka, 2660 divákov.

Zostavy: Dukla B. Bystrica: Boroš – Turňa, Hlinka, Vajda, Savič – Pančík, Pleva, Seye (89. Chelík), Hučko – Gajdoš (85. Brašeň), Uškovič (74. Pich) MŠK Žilina: Krnáč – Angelovič, Piaček, Pečálka (71. Zlatkovič), Mráz – Rilke, Bello (61. Christu), Guldan, Jež, Kobylík (46. Škvarka) – Oravec

O zápase definitívne tretieho a definitívne prvého sa hovorilo aj ako o pohodovom televíznom vyvrcholení ligy. Skutočnosť, že obe mužstvá si mohli zahrať bez nejakého stresu však viac futbalu uškodil ako pomohol. V prvom polčase bolo vzruchu na oboch stranách pramálo, a tak viac zaujal hlasivkový súboj oboch táborov fanúšikov. Pred zápasom zamával do hľadiska aj tréner Dukly Jozef Jankech, dres na pamiatku symbolizoval jeho definitívnu rozlúčku so Štiavničkami a aj s vrcholovým futbalom. Jediný polčasový gól Turňu v 29. min sa zrodil náhodne a šťastne, keď na odrazenú loptu po stečovanej strele nemohol v protipohybe brankár Krnáč dostatočne zareagovať. Okrem gólu sa núkala šanca aj Uškovičovi v trháku, trochu splašene však v 25. min vystrelil vedľa. Aj v 40. min mal Uškovič možnosť na gól, keď po Hučkovom prudkom centri poslal hlavičkou loptu ponad. Žilinčania ukázali ešte menej futbalovej snahy ako domáci, Guldanova ‚parabola‘ z diaľky nad brvno nemohla v 27. min Boroša vystrašiť, v 42. min Oravec posunul loptu na Guldana, z blokovanej strely však vyťažil len roh, a to boli všetky vážnejšie akcie Žilančanov v polčase.

Na obe mužstvá sa v drobnom daždi odrážal aj lesk nachystaných pohárov, ktoré si prevzali po zápase, Žilinčania za titul a Dukla za tretie miesto. Ďalším gólom ho mohli po prestávke naplniť domáci, keď v 51. min po Uškovičovom vysunutí bežal Pleva sám na bránku, no trafil len Krnáča. Po hluchých minútach hostia z prevahy vyťažili v 73. min vytúžené vyrovnanie, no pomohol im aj domáci Turňa, ktorý im ponúkol rohový kop a z neho Ježova lopta padla presne na hlavu Piačeka. S remízou sa obe mužstvá akoby stotožnili a spokojne zápas pri pozornom bránení, okrem Hučkovej šance a strele vedľa v 90. min, dohrali.

Zdroj a foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM