Jakub Forgács Futbal

Dukla si to doma rozdala s Trenčínom: Zle rozohratý zápas sme skorigovali aspoň na remízu

V Corgoň lige bolo v sobotu na programe päť zápasov 11. kola. Jedným z nich bol aj vzájomný duel Bystrice s Trenčínom. Zle rozohratý zápas sa našim futbalistom nakoniec podarilo skorigovať na zaslúženú remízu 2:2.

Ilustračný obrázok k článku Dukla si to doma rozdala s Trenčínom: Zle rozohratý zápas sme skorigovali aspoň na remízu

Prvý polčas patril Trenčanom

Trenčania mali veľmi dobrý vstup do zápasu, boli aktívnejší a utvárali si priestor i šance. V 5. min po ľavej strane prešiel Mazáň, jeho strelu Boroš vyrazil a Van Kessel zblízka neskóroval. O dve minúty neskôr to už hosťom z podobnej akcie vyšlo, tentoraz Van Kessel potiahol loptu a skúšal to na domáceho brankára, ten opäť iba vyrazil a následne Malec už v šanci nezaváhal – 0:1.

Duklu inkasovaný gól nabudil a dostala sa do troch vyložených príležitostí. V 9. min mieril Jurčo z ľavej stany pokutového územia vedľa a v 21. min zakončil v páde, no loptu bezpečne pokryl Volešák. V čistej šanci sa o pár sekúnd ocitol Brašeň, ktorý zoči – voči gólmanovi Trenčína pohorel.

Na opačnej strane sa prezentoval peknou strelou z hranice šestnástky Malec, ale prekopol bránku súpera. Vyšlo to až v 32. min najaktívnejšiemu trenčianskemu futbalistovi Van Kesselovi, dostal presnú prihrávku, nabehol si na ľavej strane, mal priestor a perfektne nohou zakončil – 0:2.

Zaslúžená remíza

V druhom polčase sa Dukla snažila znížiť nepriaznivé skóre, ale najprv Trenčania pohrozili opäť Van Kesselom, ktorý dostal peknú prihrávku do brejku od Baéza, ale hráčovi chýbali metre a lopte centimetre, aby skončila v bránke. Domáci mali územnú prevahu, ale dlho nevedeli Volešáka zamestnať. Po centri Turňu to skúšal hlavou Marcin, no mieril nad brvno. Až v 74. min to Banskobystričanom vyšlo, keď po Nosekovej hlavičke Peňaška zakončoval na päťke a Baéz vykopol loptu už spoza čiary – 1:2.

O minútu neskôr išiel Slančík sám na Volešáka, ktorý sa nenechal prekonať. Vyrovnanie zabezpečil Marcin v 80. min, keď ho ideálne vysunul Považanec a meninový oslávenec mieril do voľného priestoru svätyne hostí – 2:2. Domáci dostali krídla a utvorili si tlak, Slančík, Turňa a Peňaška však nepremenili svoje príležitosti.

Hlasy po zápase

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): „Diváci videli vynikajúci zápas, mal tempo, hralo sa hore – dole. My sme nemali ideálny vstup do stretnutia, nevedeli sme sa dostať do rytmu, napriek tomu sme si v prvom polčase vypracovali tri šance, ktoré sme mohli dotiahnuť do konca. Súper si však dobre rozohral duel, viedol 2:0, no v druhom dejstve sme úžasne vystupňovali tempo a zásluhou množstva šancí zaslúžene dotiahli výsledok do remízového stavu. V závere sme mali dokonca bližšie k víťazstvu, no remíza tomuto zápasu svedčí.“

Ivan Vrabec (asistent trénera Trenčína): „Mali sme dobrý vstup do zápasu, dobre sme kombinovali, dali sme prvý gól. V prvom polčase sme boli lepším mužstvom, skórovali sme aj druhýkrát a všetko sme mali vo svojich rukách. Po zmene strán sme z nepochopiteľných príčin prestali hrať, nedržali sme loptu a súper bol omnoho lepší. Utvoril si aj omnoho viac gólových šancí. Zápas sa lámal za stavu 2:0 pre nás, keď sme mohli dať tretí gól, ale nevyužili sme šancu. Za prvý náš a druhý súperov polčas je remíza zaslúžená.“

FK Dukla Banská Bystrica – AS Trenčín 2:2 (0:2)

  • Góly: 74. Peňaška, 80. Matúš Marcin – 7. T. Malec, 32. Van Kessel
  • bez kariet
  • Rozhodovali: Ježík – Kubačka, Hancko
  • 1690 divákov
  • Zostava Banskej Bystrice: Boroš – Podstavek, Nosko, Dionatan Teixeira – B. Ľupták – M. Turňa, Brašeň (65. Chrien), Považanec, Peňaška – Slančík (86. Šovčík), Pavol Jurčo (46. Matúš Marcin)
  • Zostava Trenčína: Volešák – Čögley, Rodríguez da Silva, Kleščík, R. Mazáň – Baéz – Van Kessel, Holúbek (80. Bezák), William (46. Mondek), Hajradinovič (87. Bednárik) – T. Malec

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM