Michal Majer Futbal

Dukla si priniesla z Trnavy bod

V 9. kole futbalovej Corgoň ligy sa podarilo hráčom Dukly Banská Bystrica uhrať cennú remízu na pôde trnavského Spartaka. Hoci 1. polčas patril domácim, v druhej polovici zápasu sa dopredu výrazne drali hráči Dukly a dokázali vyrovnať nielen hru, ale

Dukla Banská Bystrica – Spartak Trnava 1:1 (1:0)

Góly: 19. Kone (11 m) – 66. Hlinka. Rozhodca: Smolák, ŽK: Wellington (Trnava), 5880 divákov. ** Dukla Banská Bystrica:** Raška – Diallo, Gross, Machovec – Kone, Procházka, Kaščák (64. P. Čarnota), Bicák (80. Mikovič) – Bernáth, Wellington.

Spartak Trnava: Boroš – Brašeň, Adámik, Vajda, Savič – Pečovský, Hlinka (85. Považanec) – Pich, Gajdoš (76. Pančík), Hučko – Hesek (60. Seye).

Už z prvého útoku nebezpečne vystrelil hosťujúci Pich. Našťastie pre domácich išla jeho skákavá lopta tesne vedľa. V 8. minúte zakončoval vo vnútri šestnástky rovnako nepresne domáci Wellington. V 19. minúte stiahla obrana hostí v pokutovom území prenikajúceho Wellingtona a nariadenú penaltu s istotou premenil Kone. Ten istý hráč o 4 minúty neskôr po rýchlom protiútoku prudko vypálil vedľa. V 29. minúte prenikol do šestnástky Pich, ale jeho krížna strela sa medzi žrde nevošla. V závere polčasu mali viacej z hry Bystričania, ale domáca obrana ich k zakončeniu nepustila.

Začiatok druhého polčasu patril hosťujúcej Dukle, ktorá zatlačila nepresne hrajúcich domácich na vlastnú polovicu. Snažila sa o vyrovnanie. V 58. minúte mal na hlave gól Pich, ale už prekonanému Raškovi pomohla druhá žrď. V 62. minúte mohol zvýšiť Wellington, keď ušiel bystrickým stopérom. Rútil sa sám na bránu, ale nastrelil len vybiehajúceho Boroša. Domácich stihol za túto nepremenenú tutovku trest v 66. minúte. Najskôr síce krásnu strelu Hlinku vytiahol Raška na roh, no po jeho zahratí neobsadený Hlinka hlavou vyrovnal. Zúfalá snaha domácich strhnúť víťazstvo na svoju stranu nepriniesla svoje ovocie a tak Bystričania získali v Trnave viac ako zaslúžený bod.

Zdroj: TASR Foto: spartak.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM