Monika Obrtalová Futbal

Dukla sa z Košíc vracia bez bodu

V 24. kole futbalovej Corgoň ligy hostili hráči MFK Košice na domácej tráve súperov z Dukly Banská Bystrica. Hráči spod Urpína opäť nadviazali na nevýrazné výkony v jarnej časti, keď nedokázali bodovať ani proti predposlednému tímu tabuľky. V zápase

MFK Košice – Dukla Banská Bystrica 2:1 (1:0) Góly: 45. Matič, 49. Kuzma – 87. Jakubko. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Tofiloski, Diaby – Hesek, Pančík, 982 divákov Zostavy a striedania: //MFK Košice: //Tofiloski – Tóth, Dobias, Cicman, Čonka – Kuzma, Šinglár – Juhar (64. Diaby), Matič (85. Ujčík), Viazanko – Škutka (76. Karaš) //Dukla Banská Bystrica:// Boroš (26. Ďurčo) – Pleva, Kupčík, Poljovka, Hučko – Pančík, Pečovský, Prekop, Brašeň (46. Johancsik) – Hesek (56. Považanec), Jakubko

V košickom Čermeli začali aktívnejšie domáci, ktorí sa peknou kombinačnou hrou snažili dostať pred banskobystrickú bránu. Hostia dobre bránili a po zisku lopty okamžite vyrážali do rýchlych brejkov. V 9. minúte si však nedali pozor na prihrávku za obrannú líniu, na ktorú si dobre nabehol Juhar, ale zvnútra šestnástky namieril iba tesne vedľa Borošovej brány. Po tomto momente sa prebudili i hostia a o štyri minúty sa v dobrej streleckej pozícii ocitol Prekop, no v poslednej chvíli jeho strelu zblokoval jeden z košických zadákov.

V ďalšom priebehu sa hra vyrovnala a diváci sledovali „medzišestnástkový“ futbal s množstvom nepresností. Päť minút pred koncom prvého polčasu si Košičania vypracovali viacero príležitostí, ale Viazanko a Juhar nedokázali dobré prihrávky pretaviť v úvodný gól. Napokon sa to v 45. minúte podarilo Matičovi, ktorý zužitkoval Juharovu prihrávku a z otočky nedal Ďurčovi šancu. Do druhého dejstva vstúpili lepšie žlto-modrí, keď Kuzma z priameho kopu tesne spoza šestnástky zvýšil na 2:0. Technickou strelou k pravej žrdi nechal hosťujúceho gólmana v úlohe štatistu.

Domáci pokračovali v tlaku a v 56. minúte vybojoval vpredu loptu Juhar, tá sa dostala ku Škutkovi, no ten napálil iba priamo do Ďurča. Táto spolupráca sa zopakovala o pár sekúnd neskôr, avšak Škutka hlavou opäť našiel iba ruky bystrického brankára. Hra sa otvorila a útoky sa prelievali zo strany na stranu, ale bez patričného zakončenia. Všetko mohol zmeniť v 66. minúte striedajúci Diaby, z jeho strelou zvnútra šestnástky si brankár hostí poradil. Bystričania sa snažili spraviť niečo s výsledkom, ale defenzíva súpera si dávala pozor až do 87. minúty, keď sa po rohovom kope presadil hlavou Jakubko. Košice si už víťazstvo nenechali ujsť a tešili sa so zisku troch bodov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM