Michal Lendel Futbal

Dukla pod Urpínom bez bodu: Bystričania nestačili na rozbehnuté Košice

V súboji najvyššej futbalovej súťaže medzi Bystricou a Košicami sa zrodilo jednogólové víťazstvo hostí. Pod Urpínom dokázali hráči z metropoly slovenského východu potvrdiť výbornú fazónu, keď na jar ešte neprehrali. Naopak Bystrica z piatich jarných kôl nazbierala chudobné tri body.

Ilustračný obrázok k článku Dukla pod Urpínom bez bodu: Bystričania nestačili na rozbehnuté Košice
Zdroj: TASR

Obe mužstvá, ktoré v strede tabuľky delili od seba len tri body v prospech Košíc, sa pod ostrým jarným slnkom do varu dlho nedostali. V prvom polčase sa nad štadiónom rozliehala viacmenej len vrava divákov a v komornej atmosfére bolo vzruchu pramálo. Domácich motivoval fakt, že hrali proti súperovi, ktorý na jar neprehral, ba ani gól neinkasoval.

Gólové šance na obidvoch stranách

Aké ťažké bolo prekonať obranný val Košičanov nasvedčoval aj bezgólový polčasový stav. V 22. min spálil najväčšiu šancu Dukly Peňaška, v prečíslení zakončoval, no z prvej trafil len ľavú žrď brankára Tofiloskiho. Aj hostia mali blízko ku gólu, keď v 43. min Kafka z päťky po centri Nováka hlavičkoval a Boroš skvelým zákrokom zachránil.

Okrem dvoch gólových šancí sa zrodilo už len zopár možností, v 15. min Kliment nestačil zblízka usmerniť loptu, na druhej strane Diaby o pár desiatok sekúnd neskôr len nedôrazne v streleckej pozícii zakončoval.

Jediný gólový zápis stretnutia

Domácich mohol posunúť do vedenia v 21. min aj Chrien strelou ponad a v 23. min ju tesne minul Považanec. Po zmene strán sa obraz hry nezmenil, menej sa tvorilo, viac čakalo na chyby a občas sa pritlačilo pri vzájomných súbojoch. V 64. min vyznel rozpačito aj únik Nováka, tiesneného a s nepresnou strelou ponad.

Košičania si vytvorili miernu prevahu, domáci sa spoľahli viac na rýchle protiútoky, no tých bolo popri častých nepresnostiach ako šafránu. V 76. min domáca obrana trestuhodne zabudla na Šiglára, pre ktorého už nebol problém v pokutovom území a trochu z uhla prekonať Boroša. Od tohto okamihu sa Dukla viac vytiahla dopredu, zvýšil sa dôraz, pribudlo faulov, no z nervózneho záveru už Dukla nič nevyťažila.

Dukla B. Bystrica – MFK Košice 0:1 (0:0)

  • Gól: 76. Šinglár
  • Rozhodca: Prešinský
  • ŽK: Savič, Kliment, Ľupták, Šovčik – Kavka, Šinglár, Diaby
  • 1 490 divákov.

Foto. ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM