Monika Obrtalová Rôzne

Dukla plánuje v Bystrici zorganizovať olympiádu

Vojenské športové centrum Dukla v spolupráci s banskobystrickým Olympijským klubom plánuje v priebehu niekoľkých rokov zorganizovať v Banskej Bystrici Európsky olympijský festival a Olympijské hry mládeže. Táto vízia by sa mohla stať skutočnosťou, ak

Na tlačovej konferencii, ktorú dnes zorganizovalo vedenie VŠC Dukla sa okrem vízií do budúcna spomínali aj peňažné príspevky za počínanie našich športovcoch na zimných olympijských hrách vo Vancouveri. Finančné prostriedky boli pridelené aj Dukle, za úspechy olympionikov Anastasie Kuzminovej a Pavla Hurajta. „Tieto peniaze mienime investovať do usporiadania rôznych akcií a podujatí pre mládež, ale aj priamo do mládeže. Na nič iné získané finančné prostriedky nepôjdu,“ hovorí o oblastiach kam peniaze poputujú Ivan Čierny, predseda Olympijského klubu regiónu Banská Bystrica.

Športové centrum má aj niekoľko smelých nápadov, ktoré by chcelo v blízkej budúcnosti začať realizovať. //„Najprv by sme začali s Európskym festivalom mládeže v Banskej Bystrici. V Čechách túto akciu organizujú už budúci rok. Získali na ňu až 2 milióny eur z Európskych fondov. U nás je ale potrebné dostať najprv súhlas od predsedu kraja a primátora mesta a až potom zháňať peniaze,“ //hovorí o prvotných krokoch, ktoré je potrebné zrealizovať Martin Vrábeľ, predseda Olympijského klubu Banská Bystrica. Za týmto účelom bude Dukla so županom a primátorom ešte rokovať.

Dukla si trúfa aj na Olympijské hry mládeže, ktoré sa v roku 2012 budú konať v rakúskom Innsbrucku. O šesť rokov neskôr by mohlo byť hosťujúcou krajinou aj Slovensko.// „Banská Bystrica má nielen ideálnu polohu, ale aj dobrú infraštruktúru a prijateľné podmienky na usporiadanie takéhoto projektu. Akcia by určite prispela k rozvoju turizmu nielen v našom kraji, ale aj na celom Slovensku,“// konštatoval František Chmelár zo Slovenského olympijského výboru.

Podujatia by sa mohli v prípade priaznivých podmienok začať realizovať najskôr od roku 2015. Dovtedy je potrebné získať finančné prostriedky na zorganizovanie akcií z Európskych fondov a Medzinárodného olympijského výboru.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM