Michal Majer Futbal

Dukla konečne bodovala!

Futbalisti Dukly Banská Bystrica konečne v jarnej časti Corgoň ligy bodovali. A hneď naplno! Tri body získali v zápase 22. kola proti Dubnici. Na štvrtý pokus tak banskobystrickí hráči spravili fanúšikom radosť a minimálne na niekoľko hodín preskočil

Dukla B. Bystrica – MFK Dubnica 1:0 (1:0)

Gól: 15. Brašeň. Rozhodca Kružliak, ŽK: Kupčík, Uškovič, Pleva – Šulek, J. Zápotoka, 1630 divákov.

//Dukla B. Bystrica:// Boroš – Pleva, Kupčík, Hlinka, Hučko – Pančík (90+. Turňa), Pečovský, Prekop, Brašeň (81. Savič) – Uškovič (66. Hesek), Jakubko

//MFK Dubnica:// Kováč – Ižvolt, Trousil, Nosek, Beňo (72. T. Zápotoka) – Vavrík – Kuzma, Bruško (63. J. Zápotoka), Šulek, Grabež – Gorelka (63. Polach)

Dubničania vsadili opäť na svoju jarnú taktiku a aj pod Urpínom chceli nadviazať na predchádzajúce tri remízy. Domácich hnala vpred zasa neradostná bilancia troch prehratých zápasov a najmä fakt, že gól z hry nevsietili, jedine z penalty. Smolu pretrhli v 15. min, síce tak povediac s odretými ušami, ale predsa, keď Brašeň dotlačil loptu zblízka do bránky a domáci sa mohli trochu upokojiť. Dubničania im veľa neublížovali a len naoko využívali každú jednu možnosť na útok, boli to však snahy jalové a neškodné. Jedine Kuzma sa snažil v 13. min z voleja prekonať Boroša, no jeho pokus vyznel slabúčko. Dukla si uvedomovala, že ak by s Dubničanmi naplno nebodovala, tak by si život mimoriadne skomplikovala. K bezprostrednej blízkosti bránky sa dostávala často a keď nie, tak taktiež pohrozila, ako v 26. min Hučko, keď z 23 metrov opečiatkoval brvno. Aktívnejšia ako súper bola od začiatku, už v 5. min Brašeň namieril z voleja vedľa, potom Jakubko ponad a aj jeho hlavička o minútu neskôr nenadobudla správny smer medzi žrde. V 27. min Uškovičov trestný kop v nádejnej vzdialenosti na veľkom vápne skončil na múre, v 40. min Pančík po spolupráci s Jakubkom opäť presne nemieril a Prekop o dve minúty neskôr zdiaľky vyskúšal reflex brankára Kováča.

Po zmene strán mohla mrzieť Kuzmu trestuhodne zahodená šanca, Bruško ho v 52. min ideálne uvoľnil a aj keď mal problémy so spracovaním, Kuzma pomerne slabo zakončil do Boroša. Dubničania sa snažili nadviazať na nádejný záblesk, doplácali však na neustále nepresnosti pri prechode do útoku a viac ako po šestnástku sa nedostávali. V 70. min Hesek v trháku mohol skóre prikrášliť, keby namieril presnejšie a nie do ‚vetra‘. Aj Hesekova hlavička z ďalšieho útoku nenašla svoj cieľ a keď sa v 72. min Jakubko len slabúčko zo streleckej parkety oprel do lopty, dalo sa už hovoriť aj o bezmocnosti. Čerstvý závan spôsobil Brašeň s pokusom, ktorý Kováč vyrazil na roh. Hlad po góloch narastal až do samého konca, aj keď v 85. min mohol streleckú smolu pretrhnúť Jakubko a zvýrazniť zaslúžené víťazstvo, prvé jarné pre Duklu.

Zdroj: TASR

Dukla konečne bodovala!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM