Michal Majer Futbal

Dukla do finále Slovenského pohára nepostúpila

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v utorkovej semifinálovej odvete Slovenského pohára nad Duklou Banská Bystrica 1:0 a po rovnakom výsledku zo Štiavničiek postúpili do boja o trofej.

Slovan Bratislava – Dukla Banská Bystrica 1:0 (1:0)

Gól: 40. Ivana. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Dobrotka, 1362 divákov. /prvý zápas: 1:0, do finále postúpil Slovan Bratislava/

Zostavy a striedania: Slovan: Putnocký – Dobrotka, Saláta, Dosoudil, Had – Ivana (70. Grendel), Guede, Božič, Breznaník (80. Masaryk) – Sylvestr, Kuzma (56. Štepanovský) Dukla: Boroš – Turňa, Hlinka, Vajda, Brašeň (46. Hučko) – Snitka, Pleva, Seye (72. Gajdoš), Pančík – Uškovič – Ďuriš (70. Pich)

Futbalovejšie, s náznakmi kombinácií, vstúpili do zápasu hostia a v 18. minúte boli blízko k zmazaniu manka. Ďuriš peknou prihrávkou za chrbát slovanistickej obrany uvoľnil Uškoviča, ktorý si položil Putnockého, ale z uhla namieril len do bočnej siete. Postupne sa do hry zapojili aj hráči Slovana. Proti Sylvestrovi aj za cenu ostrého súboja zasiahol Boroš, Ivanova strela z 25 m išla nad a do tretice neslávil úspech ani prízemný pokus Breznaníka. V 36. minúte odpovedal na Uškovičovu šancu polčasu aj Slovan. Guede najvyššie vyskočil na Breznaníkov roh, ale jeho hlavičku brankár Dukly reflexívne zneškodnil. Gradujúci tlak „belasých“ napokon vyústil do nádherného gólu Ivanu, ktorému predchádzala šikovná narážačka so Sylvestrom – 1:0. Poistiť vedenie majstra mohol v 49. minúte Kuzma, lenže v tesnej blízkosti odkrytej súperovej bránky loptu zle trafil. Domáci si na Dukle chceli napraviť povesť pošramotenú ligovou agóniou a v druhom polčase sa im to aj vinou odovzdaného súpera čiastočne podarilo. Aktívny bol najmä Breznaník v role nahrávača aj strelca, ale druhý gól už slabá divácka návšteva na Pasienkoch nevidela, hoci by vzhľadom na priebeh svedčalo duelu vyššie víťazstvo Slovana.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM