Jakub Forgács Futbal

Dukla Banská Bystrica nedala Myjave šancu: V prvom kole Corgoň ligy ju zdolala 4:0

Odštartovala nová sezóna Corgoň ligy a Banskobystričania ju začali úspešne, keď hladko zdolali Myjavu. Okrem nich sa hral aj ďalší zápas prvého kola, v ktorom majstrovský Slovan Bratislava iba remízoval s nováčikom z Dunajskej Stredy 1:1.

Ilustračný obrázok k článku Dukla Banská Bystrica nedala Myjave šancu: V prvom kole Corgoň ligy ju zdolala 4:0
Zdroj: TASR

Spartak Myjava – Dukla Banská Bystrica 0:4 (0:3)

  • Góly: 7. a 57. Slančík, 39. a 42. Jurčo.
  • Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Kosík – Podstavek, Turňa, 2112 divákov.
  • Zostava Spartak Myjava: Solnička – Lukšík (46. Pekár), Černáček, Častulín, Siva – Kukoľ (69. Pelegríni), Šulek, Marček, Bruško (63. Daniel), Sládek – Kosík
  • Zostava Banská Bystrica: Rodinger – Podstavek, Turňa, Nosko, Teixeira – Hučko, Považanec (67. Peňaška), Brašeň (80. Šovčík), Faško – Slančík, Jurčo (72. Chrien)

Priebeh hry

Gólovú situáciu videli diváci už v 7. minúte, keď dlhým centrom našiel Považanec vo vnútri 16-tky Slančíka, jeho hlavičku Solnička ešte vyrazil, na druhý pokus už skončila lopta v sieti – 0:1. Domáci sa snažili o odpoveď v 11. minúte, keď strieľal Kukoľ, Rodinger chytil. Lepšiu palebnú pozíciu mal v 20. minúte Sládek po priťuknutí od Kosíka, ale minul bránu. Dej zápasu sa odohrával vo svižnom tempe a v 29. minúte sa po kolmom vysunutí Slančík ocitol v sľubnej príležitosti, avšak tiesnený Černáčkom nemieril presne. Veľkú chybu urobil v 39. minúte Lukšík, Brašeň ho obral o loptu, ešte našiel voľného Jurča, ktorý sa zoči-voči Solničkovi nemýlil a skóroval – 0:2. A to ešte zo strany hostí v 1. polčase nebolo všetko, v 43. minúte sa do rozhodenej obrany Kopaničiarov dostala lopta na Jurča a ten si utešenou strelou pripísal už svoj druhý gólový zápis – 0:3.

V úvode 2. dejstva prehlavičkoval Kosík Rodingera, ale obrana loptu následne odkopla. V 57. minúte podnikli hostia protiútok a Brašeň opečiatkoval žrď. O chvíľu sa pri lopte ocitol Slančík a strelou z hranice pokutového územia k žrdi zvýraznil vedenie svojho tímu už na 0:4. Myjavčania sa snažili skorigovať, ale neboli presní v zakončení, po hodine hry nepresne strieľali Kukoľ a Bruško. Aj v ďalších minútach Kopaničiari bojovali, skúšali niečo vymyslieť, nebezpečná bola hlavne strela k žrdi od Pekára zo 78. minúty, ktorú Rodinger vyrazil. Bystričanom vyšla akcia v 82. minúte, Podstavek bol pred Solničkom, obišiel ho, ale Pelegríni zabránil gólu. V závere diváci videli ešte viaceré strelecké pokusy domácich hráčov, zmenu výsledku však nepriniesli a zápas tak skončil vysokým víťazstvom „vojakov“.

Hlasy po zápase

„Dnes sme odohrali zlý zápas, ktorý si rozoberieme, z ktorého sa musíme poučiť. Zistili sme, že asi nie sme až takí dobrí ako sme si mysleli. Netreba lietať v oblakoch, keď ešte na to nemáme. Stojím si za mužstvom, nevyšiel nám zápas. Prvý gól určil priebeh zápasu, lebo ten bol zbytočný. Potom sme boli nervózni, veľa sme kazili. Cez polčas sme si povedali, aby sme odohrali lepší polčas ako prvý. Vieme dobre, že takto by sme veľa toho nedosiahli,“ povedal Ladislav Hudec, tréner Myjavy.

„Samozrejme po takomto výsledku musím byť spokojný. Tešíme sa z víťazstva. Naše omladené mužstvo podalo vynikajúci výkon. Boli sme rýchli, kolmí, agresívni a vedeli sme sa dostať do gólových šancí, ktoré sme premenili a ešte sme mohli nejaké góly pridať,“ vyjadril radosť Norbert Hrnčár, tréner Banskej Bystrice.

Foto: ilustračné

Dukla Banská Bystrica nedala Myjave šancu: V prvom kole Corgoň ligy ju zdolala 4
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM