Jakub Forgács Krimi

Dramatická akcia mestských policajtov: Pre mrazivý telefonát došlo k odstaveniu vlakovej dopravy

Banskobystrickí policajti boli na nohách. Po mrazivom telefonáte zahájili dramatické pátranie. Počas neho dokonca prišlo aj na odstavenie vlakovej dopravy.

Ilustračný obrázok k článku Dramatická akcia mestských policajtov: Pre mrazivý telefonát došlo k odstaveniu vlakovej dopravy
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Náčelník mestskej polície Banská Bystrica Miroslav Bálint nám prezradil tri najzaujímavejšie prípady, pri ktorých vlani zasahovali naši muži zákona. Dva z nich už poznáte, teraz je čas na ten posledný.

Ako začal svoje rozprávanie Bálint, vo štvrtok 12. decembra o 21:43 oznámil operačný pracovník mestskej polície Lučenec, že prebral oznam od ženy žijúcej v Lučenci, že jej priateľ jej povedal, že ide skočiť pod vlak. Ten sa v tom čase mal nachádzať v Banskej Bystrici. „Vzhľadom na nedostatok informácii bola operačným strediskom mestskej polície Banská Bystrica kontaktovaná oznamovateľka, ktorá uviedla, že asi pred hodinou sa pohádala cez telefón z priateľom, ktorý teraz žije v Banskej Bystrici,“ spomína náčelník.

„Ten jej následne oznámil, že sa nachádza pri železničnej trati a ide skočiť pod vlak. Po tomto ozname si vypol mobilný telefón,“ pokračoval Bálint, ktorý doplnil, že o veci bol informovaný operačný policajný zbor a na miesto vyslané hliadky mestskej polície ako aj policajného zboru.

Na 20 minút bola podľa jeho slov odstavená vlaková doprava. „Hliadky spoločne prehľadali trať od Radvane po veľkú osobnú stanicu, no osobu nenašli,“ povedal náčelník a ako doplnil, hliadka policajného zboru sa pokúsila kontaktovať aj hľadaného muža na prechodnej adrese, kde sa ho tiež nepodarilo nájsť. „O 23:10 oznamovateľka zavolala, že sa jej ozval priateľ, ktorý sa už mal toho času nachádzať doma. Akcia bola preto ukončená,“ dodal Bálint.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM