Monika Obrtalová Rôzne

Donovaly sú v prevádzke, Skalku otvárajú zajtra

Pre vyznávačov zimných športov je v lyžiarskom stredisku Krahule v okrese Žiar nad Hronom v prevádzke štvorsedačka, na návštevníkov sú pripravení aj na Donovaloch v okrese Banská Bystrica. Lanovku na Skalke neďaleko Kremnice chcú spustiť v pondelok 2

Marketingový manažér Peter Hyža zo strediska Skalka aréna uviedol, že u nich sa dnes ešte nelyžuje. „Je to z toho dôvodu, že oteplenie, ktoré bolo, nastalo aj tu priamo u nás, aj keď sme v nadmorskej výške 1252 metrov nad morom. Nepomohol nám ani dážď, ktorý tu bol ešte aj na Štedrý deň.“ Momentálne dosnežujú chybné miesta. Celý deň chcú pracovať na tom, aby mohli prevádzku v pondelok otvoriť. // „Momentálne máme na Donovaloch v prevádzke dve lanovky a sedem vlekov,“// uviedol marketingový manažér Park Snow Donovaly Miroslav Dobrota. Ako pokračoval, dnes chceli spúšťať aj vlek Patočiny v areáli Nová Hoľa, no snehové podmienky to momentálne nedovoľujú, nakoľko posledné dva dni pršalo. „Zasnežujeme od včerajšieho popoludnia, keď sa konečne ochladilo a teploty išli pod bod mrazu,“ dodal Dobrota.

„V prevádzke je štvorsedačka,“ uviedol majiteľ Ski Krahule Vladimír Urblík. Predpovede sú podľa jeho ďalších slov veľmi priaznivé, takže budú zasnežovať počas dnešného dňa aj počas noci. V pondelok plánujú otvoriť všetky tri zjazdovky aj všetky vleky.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM